Retete
-
Puiul se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare şi legume (pentru gust). În timpul fierberii se ia spuma, se adaugă piper boabe şi se fierb lent până ce carnea est gata.... »
-
Curatam si spalam bine ciupercile. Calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile, apoi orezul spalat si scurs. Turnam apa, sarea si vegeta. Dupa ce a dat cateva clocote, acoperim vasul, il... »
-
O reteta inspirata din gastronomia greceasca, pe care nu vei regreta ca ai incercat-o.Ingrediente si cantitati:1/2 cana ulei de masline2 cepe rosii mari, tocate marunt2 catei de usturoi, taiati... »
-
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu!Ingrediente si cantitati: 600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete300 g orez3 cepe1 catel de usturoi1 lingura... »
-
Spune repede: in cate feluri stii sa prepari orezul? Dar, daca spui orez cu lapte si pilaf, iar apoi te opresti sau ai nevoie de timp de gandire, inseamna ca retetele de mai jos te-ar putea... »
-
Frigaruile sunt usor de preparat, sanatoase si foarte potrivite ca aperitiv. Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.Ingrediente... »
-
ZIUA I
Pranz: 1. Bors de dovlecei
Mod de preparare: fierbe 2-3 dovlecei taiati cubulete in putina apa cu un varf de cutit de sare. Strecoara-i si fierbe in zeama 3-4 fire ceapa verde tocata... »
-
Este o reteta usor de preparat si putin costisitoare. Oricum, este stiut faptul ca vara este anotimpul in care rosiile sunt la mare cautare, datorita vitaminelor si gustului dulce-acrisor,... »
-
Punem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa.
Cand ingredientele devin aproape moi, adaugam 100 gr de taitei de orz si 2 catei de... »
-
Punem la fiert in apa rece carnea taiata cubulete. Curatam legumele si le razuim. Punem rosiile in apa fierbinte ca sa le putem curata usor si le feliem.
Cand supa fierbe, indepartam spuma care... »
-
Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la foc foarta mic. Cand carnea este in proprotie de 80% fiarta se adauga... »
-
Carnea se spala, se taie cubulete mici, presaram cu sos Worchester/soia si lasam sa se odineasca.
Curatam legumele, apoi taiem ceapa fideluta iar ciupercile in felii. Presaram faina de orez peste... »
-
Orezul se fierbe in apa cu sofran si vegeta. Se scurge, se pune in vasul de amestecat. Se adauga patrunjelul verde tocat marunt, mazare verde, fasole verde si morcov taiat cuburi, toate fierte, in... »
-
Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi litri de apa rece in care s-a amestecat otetul... »
-
Vinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o jumatate de ora, apoi se spala si se scurg. Pulpele de pui se spala, se... »
-
Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia bine spuma ce se formeaza. Puiul nu trebuie sa fie prea fiert. Separat,... »
-
Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar cand este gata, se pun peste ea felii... »
-
Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe o ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa curatat si... »
-
Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se pregateste sosul de ciuperci. Ciupercile se curata de codite, se spala in mai... »
-
Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama unui cutit ascutit se subtiaza inima ca sa capete... »