Retete
-
Salata verde se taie fidea, ridichiile si rosiile rondele, mocovul se da prin razatoare mica, ceapa se toaca marunt. Se amesteca toate bine cu sosul facut din ulei, zeama de lamaie si sare. Ardeii... »
-
se toaca varza cat mai marunt la fel ca pentru salata de varza clasica.se pune intr-un castron mai mare cat sa incape toata compozitia.se spala ardeii li se scot cotoarele si semintele si se taie... »
-
slanina sau costita taiata cubulete se prajeste la foc mic apoi se ia de pe foc,se adauga ceapa.ardeiul taiat in felii subtiri si rosia taiata in felii mai groase.apoi se amesteca pe foc 3-4... »
-
Daca ai pofta de o supa racoritoare in zilele caniculare, cele nepreparate termic sunt o varianta extrem de rapida, delicioasa si plina de nutrienti. Inspira-te din aceste retete si creeaza... »
-
O salata elegata si delicata, cu tenta fineturilor orientate.Ingrediente: un castravete lung (sau patru castraveti mici), doi morcovi, doua mere, doua cepe mici, cateva fire de menta, cateva fie de... »
-
Vara este perioada in care mancarurile cu carne trec pe locul doi, iar preferate sunt lactatele, legumele si fructele. Eva vine cu cateva propuneri delicioase, fara pic de carne!Preparatele... »
-
Chiar daca vara s-a sfarsit, poti profita inca de vremea calda, placuta, pentru a savura delicioasele salate de cruditati. Daca te numeri printre fanii salatelor, probabil ca vara aceasta te-ai... »
-
O reteta cu foarte multe condimente, numai buna pentru a diversifica meniul zilnic... Varza rosie, cu miere, banane, mere si stafide. Nu critica de la inceput! Prepara aceasta reteta si spune-ne... »
-
La masa de revelion, le poti face o surpriza prietenilor tai vegetarieni, oferindu-le cateva alternative gastronomice. Le vor placea garantat! In plus, vor aprecia si efortul tau de a tine cont de... »
-
Taiem cartofii cubulete.
Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de boia si o diluam cu putina apa.
O punem inapoi pe foc si adaugam... »
-
Fierbem lintea pana devine moale.
Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el.
Framantam un aluat din ou, faina si lapte. Il intindem subtire si il indoim... »
-
Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele orizontale si verticale).
Se freaca uleiul cu... »
-
Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar.
Se curata 800 g varza, se taie fideluta /cca 1 cm latime/, fara cocean, se pune in vas... »
-
Se bat usor feliile de muschi si se pun sa se inabuse cu zarzavatul taiat felii, ulei si putina apa cu sare; se lasa pina se fragezesc. Cind este aproape gata muschiul, se toarna deasupra sucul de... »
-
Se curata ceapa si, cu varful unui cutit, se face o crestatura
adanca in jurul miezului, dupa care se fierbe circa 15 minute in apa clocotita, cu sare.
Dupa ce s-au scurs de apa, cepele se... »
-
Feliile de muschi se sterg cu prosop curat, se prajesc in ulei fierbinte cate trei minute pe fiecare parte, dupa care se acopera cu o cana de supa si se lasa intr-o cratita emailata sa fiarba... »
-
Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei de usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, se... »
-
Se curata cartofii de coaja, se spala si se golesc de miez cu un cutit ascutit.
Se taie bucati de carnati cat sa incapa in fiecare cartof, se introduc in cartofi impreuna cu bucati de costita... »
-
Se taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota (pipotele) se pune intr-o cratita de 1 »
-
Intr-o tigaie/tuci/cratita mai incapatoare punem ulei si calim ceapa cu morcovul pana se inmoaie un pic, adaugam dovlecelul si le calim pana se inmoaie legumele, adaugam cele doua linguri de pasta... »