Retete
-
se curata cepele,morcovii,ardeii;apoi intr-o tigae se pune ulei sau untura de porc si se pune ceapa la calit tocata marunt.Se toaca marunt ardeii si cand ceapa se face putin galbuie se adauga si... »
-
din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale traditionale: se clatesc 16 frunze de varza... »
-
Se trece carnea prin masina de tocat si se adauga slanina taiata in cubulete mici, ceapa calita in untura, orezul ales si spalat. Se potriveste totul de sare si piper si se amesteca pana la... »
-
Amestecam ingredientele, iar acest amestec il punem in frunze si le punem intr-un vas. Adaugam zeama de rosii si le fierbem pana se inmoaie. Dupa ce s-au fiert le mai lasam pe foci ca 1/2 de ora ,... »
-
Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra. Infasoara umplutura in frunze de varza. Impinge... »
-
aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tigaie se caleste ceapa maruntita. Se adauga carnea... »
-
Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea... »
-
1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi; 2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se... »
-
-opariti stevia
-Se spala frunzele de stevie si se taie nervurile. -Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa, condimentele, malaiul. -se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de... »
-
Postul Craciunului este postul cel mai usor: are multe inlesniri la peste si poate fi trecut usor cu bogatia de legume si fructe de toamna.La manastire, mancarea de post este chiar mai buna decat... »
-
Este imposibil sa nu-ti placa, chiar daca sunt mai dificil de facut.Ingrediente: foi de varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de... »
-
Plec de la vorbele bunicii si dau mai departe sfaturile ei. Nimic nu se compara cu aroma patrunjelului proaspat in supa, in ciorba sau in mancare. Ce sa mai vorbim despre leustean, fara de care... »
-
Ti se pare complicat sa pregatesti sarmalute? Daca urmaresti cu atentie instructiunile de mai jos, vei vedea ca nu este deloc dificil. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si... »
-
Faina se amesteca impreuna cu untul, sare, oua si lapte. Se framanta bine, dupa care se aduna totul ca o minge si se lasa in repaus aproximativ 2 ore. Se taie apoi in doua si se intind doua foi... »
-
Sosul de vanilie se obtine din smantana pe care o amestecam cu 2 plicuri de vanilie, 5 linguri de zahar si 3 galbenusuri si punem pe foc mic.
Pana fierbe sosul de vanilie umplem clatitele si le... »
-
SARMALE DE POST:
Acest fel de mancare il facea bunica mea din Oltenia cand praznicul satului cadea in zi de post. Mancarea este delicioasa! Iata cum se procedeaza:
Varza se desface si se spala... »
-
Se fac rulourile: se amesteca bine condimentele si carnea de vita tocata si se face un amestec asemanator celui pentru sarmale.
Apoi, se caleste ceapa, ardeii si ciupercile apoi se aseaza peste... »
-
1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert si se lasa la scurs pana ce ajunge la... »
-
La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta compozitie(trebuie sa iasa sarmalute... »
-
Prepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½ cana de ceapa rosie tocata, 1 cana de rosii taiate cubulete, ¾ cani de ulei... »