Retete

  • Sarmalute in foi de ceapa si de vita


    Se taie cubulete o ceapa (mai mica) si se prajeste in 2 linguri de ulei. Se da pe razatoare morcovul. Se pune orezul la muiat un pic, apoi se fierbe incet, la foc mic, laolalta cu mocovul. Cand e... »


  • sarmale de varza rosie in sos de vin


    Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea in untura si se da prin masina de tocat. Sunca se taie cubulete, se... »


  • sarmale cu varza acra


    Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Deoparte se rumenesc in untura 2 cepe mijlocii... »


  • Rulada de carne cu cascaval si caizer


    Batem carnea ca pt snitel, saram si piperam (se vede in poza). Cascavalul si caizerul le taiem felii subtiri. Luam cite o felie de carne pe care punem caizerul si cascavalul. Rulam, iar marginile... »


    Rulada de carne cu cascaval si caizer
  • Rulouri de carne cu garnitura de couscous


    Mod de preparare: - Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H; - Fierbem 300-400 ml apa in care am adaugat 1 lg... »


    Rulouri de carne cu garnitura de couscous
  • sarmale cu carne


    Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg frunze intregi de... »


  • Legume umplute


    Rosiile, dovleceii si vinetele se scobesc de miez (fara a lei decoji) si se indeparteaza cotoarele ardeilor. Se presara toate cu sare si se lasa deoparte timp de 1 -2 ore. Pregatim umplutura, la... »


  • Legume umplute cu carne


    Se prepara umplutura ca pentru sarmale. Se umple ardeii dovleceii, rosiile si guliile. Se prepara cateva sarmale din frunze de varza, oparite in prealabil. Se taie vinetele in lungime, se scobesc... »


  • Sarmalute cu urda in foi de stevie


    Se oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe orezul si apoi se amesteca cu urda, ouale si sarea. Separat se prajeste... »


  • sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)


    Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt ceapa si se... »


  • sarmale cu spanac


    Se opareste spanacul si se pun frunzele de vita de vie la desarat. Se toaca 5 cepe din care jumatate se pun la calit cu 2 morcovi dati pe razatoare. Se toaca spanacul, se pune orezul peste ceapa si... »


    Sarmale cu spanac
  • Friptura din muschi de vaca la cuptor


    Muschiul de vita se curata de pielite, apoi se impaneaza cu usturoi tocat, se adauga sare, se unge cu ulei si se leaga cu o sfoara si se lasa deoparte o ora. Se pune puţtn ulei si unt in tava, se... »


  • Friptura de vita inabusita


    Carnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si usturoi tocat, dupa care se introduce in felia de carne. Se aranjeaza feliile... »


  • Friptura de iepure


    Carnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea, se adauga vinul, putina apa, boabe de piper si o frunza de dafin. Se... »


  • Friptura de iepure de casa


    Se curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu slanina, dupa care se sareaza, pipereaza si se adauga faina, usturoiul taiat... »


  • Babic de Buzau


    BABIC, este un un nume sarbesc care se citeste BABICI. Se spune ca cel ce a adus reteta de acest salam de casa a venit din Serbia si chiar exista o legenda care spune ca atunci cand Imparatul... »


  • Cega cu sos alb


    Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din apa, se curata de oasa si se aseaza carnea intr-un alt vas, uns cu unt.... »


  • Rasol de somn


    Legumele se curata, se spala, se toaca marunt si se pun sa fiarba. Se adauga somnul curatat si spalat, atunci cand legumele sunt aproape fierte. Se lasa totul pe foc foarte mic. Cand somnul este... »


  • Somn cu ciuperci


    Ceapa se toaca marunt si impreuna cu rosiile taiate in sferturi, curatate de pielite si seminte si somnul curatat si spalat se asaza intr-un vas. Se toarna peste vinul si se lasa sa fiarba... »


  • Rasol de scrumbii de Dunare


    Scrumbiile se curata de solzi apoi se taie in lunga de-a lungul burti, se scot maruntaiele, se spala si se sareaza. Se curata legumemele, se spala si se toaca marunt dupa care s epun sa fiarba... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda