• Amandine cu crema de ciocolata

  • 654 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Pentru blat: 12 oua 12 linguri zahar 8 linguri faina 3 linguri cacao 2 plicuri zahar vanilat un praf de sare Pentru crema: 500g ciocolata neagra(80% cacao) 500ml frisca lichida La Dorna 150g...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele (eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao) se adauga zaharul, coaja rasa de portocala si frisca lichida, se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata. Se pune apoi la frigider pentru 2 ore. (eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute). Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare. Blatul: Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, vanilia si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, cacao si se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC. pentru 15-20 de minute. Se lasa racit si se taine in 2 pe lungime. Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul: Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze, se adauga apa si esenta de rom. Se lasa la racit. In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema, al 2 blat si se insiropeaza. Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul. Pentru fondant: Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros. Se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini. Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute, se adauga cacao, si patratelele de ciocolata, se amesteca bine si se lasa putin la racit, sa nu fie foarte fierbinte. Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin. Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate. Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Se lasa la racit, sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita. Alte...
  •  
zahar, oua, faina, cacao, frisca, esenta de rom, ciocolata neagra, portocala, miere de albine

Retete asemanatoare



Muschi de vita flamand

Muschi de vita flamand



Muschi de vita 1.400 kg, unt 0.150 kg, faina 0.100 kg, otet balsamic...
Muschi file de vaca a la flamande

Muschi file de vaca a la flamande



6 felii de muschi file, 1 pahar de vin alb, 1 ceasca de ulei, 500 gr...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda