• Amandine

  • 802 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 7 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Pentru blat: 6 oua 200 gr. zahar 30 ml. apa 30 ml. ulei 20 gr. cacao 8 linguri faina Crema : 4 galbenusuri 200gr. zahar pudra 200 gr. Unt+50 g margarina UNIREA la pachet 3 linguri cacao 1 fiola...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2. Crema : Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie, amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Peste unt se adauga crema de ou (dupa ce s-a racit) si se mixeaza bine, se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se pune la frigider pana se pregateste siropul Sirop : Se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 de minute, apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii. Glazura: Ciocolata rupata bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste, iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.
  •  
  • Amandine 4523.jpg
cacao, ulei, apa, oua, faina, zahar, esenta de rom, margarina, frisca, ciocolata

Retete asemanatoare



Prajitura Amandina

Prajitura Amandina



blat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ml ulei, 50 ml apa, 20 ml,...
Amandine

Amandine



Blat: 9 oua, 1 1/2 cana zahar, 1 1/2 cana faina, 9 linguri ulei, esenta...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda