DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Boeuf a la Mode
 

  • Boeuf a la Mode

  • 675 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 5.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg, slanina, un paharel cu vin alb sau rosu, o lingura de rachiu, un picior de vitel, sare, piper, o frunza de dafin si un fir de patrunjel,...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine fripta. Se impaneaza cu slanina, se leaga apoi, pentru a-i da o forma buna, ca sa poata fi taiata frumos felii, cand e gata. Se pune carnea cu putina untura, se frige pe toate partile vreo 20 de minute. Se scurge untura. Se pune in loc un paharel cu vin alb sau rosu si o lingura de rachiu. Se lasa sa fiarba descoperit, pana ce lichidul e aproape scazut, intorcand carnea pe o parte si pe alta. Se adauga: un picior de vitel bine curatat si spalat si caruia i s-a scos osul, soriciul de la slanina care a servit la impanat, sare, piper, o frunza de dafin si un fir de patrunjel si un litru de apa, sau mai bine aceeasi cantitate de zeama de carne. Dupa ce incepe sa fiarba, se ia spuma, se acopera perfect si se da la cuptor. Se tine astfel sa fiarba in clocote mici 4 ore. Se intoarce intre timp de 2-3 ori. Dupa 2 ceasuri se adauga 2 morcovi taiati felii rotunde nu prea subtiri, si 15-20 de fire de arpagic curatate. Se lasa sa fiarba restul de 2 ore. Cand e gata, zeama trebuie sa fie mult scazuta. Se aseaza carnea pe farfurie, se scot atele si se taie felii. Se aseaza imprejur ceapa, morcovii si, daca place, si piciorul de vitel taiat bucati potrivite. Se tine la cald. Sosul din cratita se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Se trece prin sita peste carne.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Se serveste calda, cu salata. Tot astfel de gustoasa e si rece, sosul intarindu-se imprejur ca...
  •  

Retete asemanatoare



Salata de boeuf speciala

Salata de boeuf speciala



400 g carne de vita, 1 kg cartofi, 800 g mazare fiarta, 4...
Salata de boeuf

Salata de boeuf



1/2 kg cartofi ½ piept de pui sau carne de vita 2...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda