• Carne de vita cu legume la cuptor

  • 5793 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 10 voturi
  • reteta trimisa de Stefan Mariana
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 125g costita, 1,5kg pulpa de vita, piper negru proaspat macinat, 2 linguri ulei de masline, 2 cepe mijlocii, curatate, taiate in felii si cu inelele separate, 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti, 300ml vin rosu, 150 ml bulion de rosii cu un 1/2 cub de supa de vita, 2 linguri rase pasta de tomate, 1 foaie de dafin, 2 fire rozmarin proaspat, 1/2 lingurita rasa de sare, 500g cartofi curatati, 250g morcovi mici, curatati, 2 dovlecei curatati si taiati in felii groase, 250 g fasole verde fina, taiata pe jumatate, 2 linguri rase malai, amestecate cu 3 linguri de apa rece.

     

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se prajeste costita intr-o cratita mare, rezistenta la foc, pana incepe sa se topeasca grasimea. Intre timp se pipereaza carnea de vita.
    Se adauga uleiul in cratita si se rumeneste carnea de vita 10 min, pe toate partile, la foc moderat, intorcand-o frecvent. Se scoate carnea de vita si se lasa deoparte.
    Se adauga in cratita ceapa, usturoiul si telina si se prajesc 5 minute sau pana se inmoaie. Se pune carnea de vita inapoi in cratita, se toarna vinul si bulionul cu supa.. Se adauga pasta de tomate, ierburile, sarea, putin piper si se piun la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic, se acopera si se mai fierb incet 2 ore, stropind carnea din cand in cand.
    Se aranjeaza cartofii, morcovii, dovleceii si fasolea in jurul carnii de vita, astfel incat sa fie acoperite cu lichid. Se fierb 45 min.
    Se scoate carnea de vita din cratita pe un platou mare, se acopera si se tine la cald. Se scoate foaia de dafin. Se adauga in sosul ramas in cratita faina de porumb si se fierbe, amestecand pana se ingroasa. Se face focul mic si se mai fierbe 5 min.
    Se taie carnea de vita in felii si se aranjeaza pe marginea sau in mijlocul platoului. Se adauga legumele si sosul si se serveste.

     

  •  

Retete asemanatoare



Placinta cu carne - Culinar.ro

Placinta cu carne - Culinar.ro



Aluat: 500 - 700 g de faina, 50 ml ulei, drojdie cat o...
Perisoare din carne tocata cu smintina si boia

Perisoare din carne tocata cu smintina si boia



1 kg tocatura fara orez, 5 linguri lapte, 1 virf de cutit boia, 5-6...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda