• Cartofi copti cu mustar

  • 785 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 5.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 8 bucati cartofi mijlocii (4 bucati mari = 1 kg) 2 linguri ulei 2 linguri mustar picant 2 – 4 catei de usturoi 1 lingurita mocca de lamaita sare, piper patrunjel verde
  •  
  • Preparare reteta :
  • Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele orizontale si verticale). Se freaca uleiul cu mustarul pana cand compozitia devine onctuoasa, se adauga usturoiul pisat, lamaita, dupa gust sare si piper proaspat macinat si cu acest sos se unge fiecare cartof pe partea crestata. Se asaza intr-un vas termorezistent sau in tava de copt, se dau la cuptorul preincalzit la 180°C si se rumenesc 40 – 45 de minute la foc potrivit, se urmareste sa fie copti. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca cateva minute, pentru se presara cu patrunjel verde tocat, apoi se pot servi. Sunt intr-adevar buni numai proaspeti.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Se pot folosi ca garnitura la gratar, carne natur, la cina porcului sau asa simpli – cu salata...
  •  
cartofi, mustar, usturoi, patrunjel

Retete asemanatoare



Salata de cartofi de vara

Salata de cartofi de vara



4 buc. cartofi, 4 buc. ardei grasi, citeva fire de ceapa...
Chifle cu cartofi - Culinar.ro

Chifle cu cartofi - Culinar.ro



200 g cartofi fierti in coaja, 50 ml lapte, 30g drojdie...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda