• Castraveciori in otet

  • 572 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 8 kg castraveciori, 2 l otet, 4 l apa, 6 linguri de sare, 2 linguri miere de albine, piper boabe, foi de dafin, usturoi, hrean, 500 gr morcovi...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se tin cateva ore asa, dupa care apa se arunca si se pregateste saramura astfel: se pun 2 l de otet cu 4 l de apa pe foc sa fiarba impreuna cu sase linguri de sare. Cand lichidul da in clocot, se adauga doua linguri de miere de albine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin. Se scot castravetii din borcan si se aseaza din nou, punand intre ei catei de usturoi, rondele de morcovi si boabe de piper. Hreanul se curata de coaja si se taie felii pe lung, apoi se pun feliile printre castraveti. Se acopera cu otetul fierbinte, pus cu o lingura de supa sau cu o cana, pentru ca borcanul sa nu se sparga. Castravetii se lasa pana a doua zi, cand se acopera cu lichid si se leaga borcanul. Se pastreaza in camara, la temperatura constanta.
  •  

Retete asemanatoare



Castraveti in saramura - Culinar.ro

Castraveti in saramura - Culinar.ro



8 kg castraveti, 2 teline cu frunze cu tot, frunze de...
Supa de rosii cu  castraveti

Supa de rosii cu castraveti



1 kg de rosii, 3 linguri orez, 2 l zeama de carne sau apa, 3 castraveti,...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda