• Cornulete fragede cu gem

  • 1326 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Aluat 200 gr untura de porc (cam 4 linguri) 460 gr faina alba 2 pliculete praf de copt 2 linguri otet 9-10 linguri apa Umplutura dulceata de prune marmelada de gutui + 150 gr zahar pudra vanilat
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mica puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita. Rulati dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava. Asa procedati pana se termina aluatul (mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz). Se dau la cuptor la foc mediu 25-30 min.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat. Alte retete recomandate:
  •  
  • Cornulete fragede cu gem 6096.jpg
marmelada, untura, faina, otet

Retete asemanatoare



Cornulete cu cacao si nuca

Cornulete cu cacao si nuca



2 oua 20 dkg zahar pudra 30 dkg nuca macinata 3 linguri cacao
Cornulete si ineluse de post

Cornulete si ineluse de post



Aluatul: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda