• Cornulete fragede cu gem

  • 1343 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Aluat 200 gr untura de porc (cam 4 linguri) 460 gr faina alba 2 pliculete praf de copt 2 linguri otet 9-10 linguri apa Umplutura dulceata de prune marmelada de gutui + 150 gr zahar pudra vanilat
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mica puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita. Rulati dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava. Asa procedati pana se termina aluatul (mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz). Se dau la cuptor la foc mediu 25-30 min.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat. Alte retete recomandate:
  •  
  • Cornulete fragede cu gem 6096.jpg
marmelada, untura, faina, otet

Retete asemanatoare



Cornuri cu gem de portocale

Cornuri cu gem de portocale



250 gr unt, 250 gr faina, lamaie, 100 ml apa, sare, 1 galbenus, gem de...
Cornuri cu marmelada - Culinar.ro

Cornuri cu marmelada - Culinar.ro



250 gr marmelada, 250 ml lapte, 500 gr faina, 5 oua, 20...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda