Se freaca" />
 

  • Cornulete fragede

  • 26336 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.07 din 14 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 250 g unt,

    200 ml lapte,

    500 g zahar pudra,

    1/2 kg rahat,

    1 lingura otet,

    drojdie de bere cat o nuca,

    faina cat cuprinde

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute. Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.
    Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde in zahar pudra.
    Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat sau stafide deasupra.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate redusa.

    Timp: 1 h 30 min.

  •  

Retete asemanatoare



Cornulete dospite - Culinar.ro

Cornulete dospite - Culinar.ro



1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte)...
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca



200 gr unt, 200 gr nuci macinate, sare, 300 gr faina, 200 gr zahar,...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda