• Cozonac cu nuca

  • 34087 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.64 din 33 voturi
  • reteta trimisa de Angelica
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 1/2 kg faina,

    5 oua,

    375 g zahar,

    40 g drojdie de bere,

    1 pahar lapte,

    1 lingura rom,

    1 varf de cutit sare,

    vanilie,

    coaja de lamaie,

    200 g nuci,

    300 g unt

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cand aluatul este crescut, se adauga ouale unul cate unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca totul si se framanta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora.

    Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara pe toata foaia, nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se infasoara foaia, formand un sul, care se taie in bucati, de lungimea tavii. Fiecare bucata se strange la unul din capete si se aseaza intr-o tava, unsa cu unt si tapetata cu faina.

     

    Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduc tavile in cuptor, unde se tin 30-40 minute la foc potrivit.

    La cateva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca sa nu se rupa.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 3 h.

  •  

Retete asemanatoare



Cozonac aperitiv - Culinar.ro

Cozonac aperitiv - Culinar.ro



Pentru aluat ai nevoie de: 700 g faina, 1/2 lingurita...
Cozonaci moldovenesti

Cozonaci moldovenesti



1 kg faina, 14 galbenusuri, 200 gr unt, 300 gr zahar, 2 plicuri...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda