• Fasole batuta

  • 8148 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.50 din 16 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 450 g fasole boabe
    50 ml ulei
    3 catei usturoi
    1 ceapa medie
    1 morcov (optional)
    1 lingurita boia dulce
    sare
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se pune fasolea in apa rece cat s-o acopere de cu seara. Daca nu este pusa la inmuiat timpul de fierbere se dubleaza, chiar tripleaza.

    Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2-3 ori aceasta operatie. In ultima apa se poate pune morcovul taiat in patru si sarea. Se lasa la fiert 30-35 minute pina se inmoaie bine. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de fasole.

    Se taie solzisori ceapa si se caleste in ulei. Cand devine translucida se pune boiaua si se amesteca. Se scurge fasolea (eventual si morcovul) si se piseaza cu furculita pana se face pasta. Se amesteca cu uleiul si usturoiul pisat. Se potriveste de sare. Se pune intr-un castronel si se orneaza cu ceapa calita.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 2-3 h.

  •  

Retete asemanatoare



Supa de fasole uscata amestecata

Supa de fasole uscata amestecata



1 kg fasole verde 1 catel usturoi 200 ml smantana, 750 ml lapte 1...
Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei - Culinar.ro

Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei - Culinar.ro



1 fir de telina, 1 pastaie de fasole verde, 2-3 buchetele...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda