• Fasole batuta

  • 8668 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.50 din 16 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 450 g fasole boabe
    50 ml ulei
    3 catei usturoi
    1 ceapa medie
    1 morcov (optional)
    1 lingurita boia dulce
    sare
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se pune fasolea in apa rece cat s-o acopere de cu seara. Daca nu este pusa la inmuiat timpul de fierbere se dubleaza, chiar tripleaza.

    Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2-3 ori aceasta operatie. In ultima apa se poate pune morcovul taiat in patru si sarea. Se lasa la fiert 30-35 minute pina se inmoaie bine. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de fasole.

    Se taie solzisori ceapa si se caleste in ulei. Cand devine translucida se pune boiaua si se amesteca. Se scurge fasolea (eventual si morcovul) si se piseaza cu furculita pana se face pasta. Se amesteca cu uleiul si usturoiul pisat. Se potriveste de sare. Se pune intr-un castronel si se orneaza cu ceapa calita.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 2-3 h.

  •  

Retete asemanatoare



 Supa de fasole boabe (crema)

Supa de fasole boabe (crema)



3 litri apa, 250 g fasole boabe, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1...
Chiftelute marinate cu fasole verde

Chiftelute marinate cu fasole verde



600 g cartofi mici rosii, 700 g fasole verde, 2 cepe, 2 catei de...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda