• Fasole batuta

  • 8352 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.50 din 16 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 450 g fasole boabe
    50 ml ulei
    3 catei usturoi
    1 ceapa medie
    1 morcov (optional)
    1 lingurita boia dulce
    sare
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se pune fasolea in apa rece cat s-o acopere de cu seara. Daca nu este pusa la inmuiat timpul de fierbere se dubleaza, chiar tripleaza.

    Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2-3 ori aceasta operatie. In ultima apa se poate pune morcovul taiat in patru si sarea. Se lasa la fiert 30-35 minute pina se inmoaie bine. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de fasole.

    Se taie solzisori ceapa si se caleste in ulei. Cand devine translucida se pune boiaua si se amesteca. Se scurge fasolea (eventual si morcovul) si se piseaza cu furculita pana se face pasta. Se amesteca cu uleiul si usturoiul pisat. Se potriveste de sare. Se pune intr-un castronel si se orneaza cu ceapa calita.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 2-3 h.

  •  

Retete asemanatoare



Ciorba de carne afumata cu fasole boabe

Ciorba de carne afumata cu fasole boabe



2/4 kg fasole boabe, 1/2 kg ciolan afumat, 1 ceapa, 1/2 l zeama de...
Fasole batuta cu usturoi

Fasole batuta cu usturoi



 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante



Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro





TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda