• Fasole la borcan pentru iarna

  • 3316 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 5.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Fasole verde, sare, patrunjel, telina verde.
  •  
  • Preparare reteta :
  • Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -3 legaturi de patrunjel si telina verde. O fierbe pana cand fasolea se inmoaie, e buna de mancat. O aseaza in borcane de 800 g, o acopera cu zeama in care a fiert. Poti pune si o aspirina la fiecare borcan, pentru siguranta. Acum urmaza operatiunea cea mai importanta. Se dau borcanele in dunst (sterilizare), in cratita cu apa, acoperite cu prosoape, o ora,din momentul in care incep sa fiarba. Apoi le scoti si le pui intre prosoape si paturi (duns uscat), pana se racesc. Daca sterilizarea s-a facut corect, capacele" se trag "in jos, semn ca s-a creat vid. Daca nu ai sterilizat corect, fasolea va incepe sa fermenteze !
  •  

Retete asemanatoare



Fasole cu afumaturi

Fasole cu afumaturi



1 kg. fasole alba (se poate si pestrita), 6 cepe mari, 1/2 kg. ulei,...
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde



300 g fasole verde 50 g morcovi Ceapa rosie Sare Ulei 1 catel usturoi...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda