DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Friptură de iepure
 

  • Friptură de iepure

  • 6701 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 11 voturi
  • reteta trimisa de Izabela
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • O spinare de iepure sau pulpele din spate,

    cca. 100 g grasime de porc sau 100 ml untdelemn,

    50-100 ml vin alb,

    3-5 catei de usturoi,

    o ramura de cimbru,

    un virf de lingurita piper,

    o lingurita rasa de sare.

  •  
  • Preparare reteta :
  • Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rind de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea sau untdelemnul si se presara cu piperul macinat. In cratita se pun 4-5 linguri cu apa, sarea , cimbrul, o foaie de dafin, apoi aceasta se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, ca sa se friga carnea in vaporii formati. Se intoarce din cind in cind, se stropeste intotdeauna cu sosul din cratita care se completeaza cu apa, cind scade ca sa nu se arda zarzavatul, pina ce acesta se moaie; apoi se adauga vinul sau zeama de la marinare, cind scade lichidul. Durata de frigere variaza intre 1,5-2 ore sau mai mult, dupa cit de batrin este animalul. Cind furculita intra cu usurinta in carne, pina la mijloc, inseamna ca aceasta este gata; daca nu s-a rumenit suficient, se lasa putin descoperita, ca sa se rumeneasca pe toate partile, dupa gust. Cind este gata, in sos se pune usturoiul taiat in felii si cu acesta se stropeste friptura care, de altfel, se aromeaza mai intens decit daca s-ar impana cu usturoi. Se serveste cu sote de sfecla sau de legume, cu piure de cartofi, garnitura de orez etc. Friptura se serveste si rece.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 1h.

  •  

Retete asemanatoare



Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel

Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel



Pentru 6 portii: 1 kg file de miel, jumatate de ceasca de ulei de...
Friptura umpluta

Friptura umpluta



700 gr cap de piept de porc, 200 gr carne tocata, 1 ceapa, 100 gr...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda