• Gem de caise - Culinar.ro

  • 405 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 3 kg caise coapte, 1 kg zahar, 1 jumatate de lamaie
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa. Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc mare si se fierbe amestecul doua ore, spumuind din cand in cand. Cand gemul se inchide la culoare se poate stoarce deasupra lui zeama de la o jumatate de lamaie. Se scade in cuptor sau pe flacara mica, pe care s-a pus o tabla groasa. Gemul se pune fierbinte in borcane curate si incalzite in cuptor, care se invelesc in paturi si se lasa asa o zi si o noapte. Se eticheteaza si se pun borcanele in camara, unde se pastreaza la loc uscat si intunecos.
  •  

Retete asemanatoare



Cornuri cu gem

Cornuri cu gem



300 g faina 240 g margarina 100 ml apa 1 ou 1 lingura otet 200 g gem de...
Prajitura cu nuci si gem de caise

Prajitura cu nuci si gem de caise



350 g faina, 1 ou, 2 linguri zahar pudra, 200 g margarina UNIREA 100 ml...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda