DB Error... MDB2 Error: syntax errorselect cine_id from apartine_categ left join retete on retete.reteta_id = apartine_categ.cine_id where apartine_categ.categ_id = and apartine_categ.cine_id != 5032 and retete.stadiu_id = 1 order by rand() limit 2 Reteta Haios-prajitura cu gem
 

  • Haios-prajitura cu gem

  • 2489 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 5.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Pentru aluat: 1kg. faina, 2 linguri ulei, 2 linguri otet, 2 linguri smantana, 4 galbenuse, apa minerala sau sifon; Pentru uns aluatul: 500g. untura, 150g. faina, 1 lingura otet;
  •  
  • Preparare reteta :
  • Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul de untura, faina si otet. Dupa fiecare ungere, se lasa 30 minute, la rece. Este mai bine sa se coaca a 2-a zi. Din acest aluat se poate prepara foi de cremes, rulouri si haios, adica niste prajiturele umplute cu gem de prune. Pentru haios, se intinde aluatul pe planseta de marimea unui dreptunghi si taiem fasii lungi, pe care apoi se taie in mici dreptunghiuri. La un capat se pune gemul de prune si se ruleaza. Se coace in cuptor preincalzit, apoi se reduce temperatura si se coace cca. 20 minute. In timpul coptului, haiosul se deschide ca o floare. Dupa ce se scoate din cuptor, se pudreaza imediat cu zahar praf.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Se servesc pudrate cu zahar praf alaturi de un ceai, cafea cu lapte sau chiar o bere.
  •  
untura de porc, ulei, faina, oua, smantana, otet, gem de prune, zahar praf, apa minerala/sifon
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda