• Musaca de vinete

  • 10499 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.43 din 7 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 5-6 vinete mai lungi si nu prea groase,

    300-500 g carne de porc si vitel sau vaca tocata si amestecata,

    o ceapa mare,

    750 g rosii,

    1-2 ardei grasi,

    patrunjel, piper, sare.

  •  
  • Preparare reteta :
  • 1.Vinetele se spala, se taie pe grosime in felii de 1 cm si se pun intr-un castron. Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa cca 30 minute sa-si lase zeama. Apoi, se spala bine in 2-3 ape reci si se storc in pumni sau in tifon, fara sa se striveasca. Se asaza intr-o tava mare, smaltuita, se stropesc bine cu 100 ml untdelemn si se amesteca bine;apoi tava se introduce in cuptor, la foc mai mare, unde se lasa 25-30 minute; intre timp, se mai intorc ca sa se prajeasca uniform.

    2.Vinetele, dupa ce au fost spalate si stoarse, se pot praji si in tigaie, dar nu direct pe flacara. In tigaia infierbintata, 3-4 minute, se pun 1-2 linguri de untdelemn, se asaza vinetele unele linga altele, cit mai apropiate si se prajesc, 2-3 minute, pe fiecare parte.Nu trebuie sa se inmoaie prea mult.

    3.Vinetele, spalate ca al punctul 1, se fierb numai 5 minute in apa clocotita, se rastoarna apoi in strecuratoare , unde se lasa sa se scurga bine de apa .

    Carnea, trecuta de 2 ori prin masina de tocat, se caleste in untdelemn cu ceapa, uleiul si condimentele.Intr-un vas termorezistent , uns cu untdelemn, se pune 1/2 din cantitatea de vinete, asezind feliile unele linga altele;peste ele se pune jumatate din cantitatea de carne, apoi jumatate din rosiile taiate felii rotunde, presarate cu patrunjel taiat marunt si se continua cu 1/3 din vinete, restul de tocatura si de rosii , presarate cu sare si patrunjel si, la urma, restul de vinete, asezate unele linga altele. Deasupra se presara cu 50 g brinza telemea rasa sau numai cu 2 linguri cu pesmet, prajit cu trei linguri de untdelemn.

    Vasul se introduce la cuptor cu 30 minute inainte de servirea musacalei.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 2 h.

  •  

Retete asemanatoare



Musaca de cartofi cu spanac

Musaca de cartofi cu spanac



1 kg cartofi 500 g spanac 125 g orez 400 g porumb sare ulei de masline
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi



100 gr. carne de vaca fiarta, 3-4 buc. cartofi, 15 ml ulei, 2 buc....

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda