• Pateuri cu branza

  • 18222 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.77 din 13 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Aluatul:
    250 gr. faina
    125 gr. margarina
    100 gr. smantana

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora inainte), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins.

    Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata.

    Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate redusa.

    Timp: 2h.

  •  

Retete asemanatoare



Umplutura de ciuperci pentru pateuri - Culinar.ro

Umplutura de ciuperci pentru pateuri - Culinar.ro



500 gr ciuperci, 2 linguri smantana, 1 lingura faina,...
Pateu de ficat - Culinar.ro

Pateu de ficat - Culinar.ro



1/2 kg ficat de vitel sau vaca, 100 gr. slanina, 100 gr. unt...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda