• Peste inabusit

  • 8138 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.87 din 15 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 500 g peste proaspat,

    1 lingura faina,

    unt

    800g cartofi

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rand, se toarna apa in asa fel ca bucatile sa fie acoperite cel mult pina la jumatate, se sareaza; cratita se acopera bine cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 15-20 minute. Pestele gatit inabusit este mai gustos decit cel fiert in apa multa. Gustul lui se poate imbunatati mult daca se adauga la fiert patrunjel si ceapa. Cand pestele este gata se asaza pe un platou incalzit, iar cu zeama ramasa se prepara un sos alb sau de rosii.
    Se serveste cu cartofi fierti.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate scazuta.

    Timp: 1 h.

  •  

Retete asemanatoare



Peste cu sos a la grec

Peste cu sos a la grec



1 kg. file de peste (de preferat peste alb, de apa dulce sau marin),...

Clatite cu peste

Clatite cu peste



-1 scrumbie -10 g cascaval -2 oua fierte tari -6-8 clatite -piper...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda