DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Piftelute de post cu legume - Culinar.ro
 

  • Piftelute de post cu legume - Culinar.ro

  • 391 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 2 sau 3 morcovi 2 cepe, eu am pus 2 bucati de praz, e mai lipicios si o ceapa rosie 1 dovlecel si jumatate 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 200 gr mazare din conserva, sau...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs daca este din conserva, daca este comgelata se fierbe. Legumele se curata , se spala. Ceapa se taie marunt. Le-am pus in wok cu un pic de ulei si capac deasupra, sa transpire bine la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari. Apoi l-am aruncat in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime .Verdeata se taie fin. Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit . Daca e nevoie, se picura si cate putzina apa .Eu am adaugat un pic de vin alb. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea si orezul fiert, in reteta originala spunea ca se clateste, dar eu am preferat sa-l pun asa, ca sa fiu sigura ca se leaga. Se mai tzine cca. 2-3 minute, apoi se pune compozitzia la racit. Intr-un castron incapator, se pun legumele calite si racite , orezul, verdeatza tocata, sare, piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia pana la omogenizare. Se ung 2 tavi de chec cu margarina [UNIREA] si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit. Eu am preferat sa fac piftelute, si nici macar n-am mai asteptat sa se raceasca compozitia, mi-am umezit palmele si am modelat cateva piftelute pe care eu le-am pus in cutorul flavorwave.
  •  

Retete asemanatoare



Piftele

Piftele



1 kg carne tocata 1 morcov usturoi - o capatana de marime medie 2 ceape...
Piftelute cu susan

Piftelute cu susan



1 kg carne tocata, 100-150 gr. susan, 2 cepe mijlocii, o legatura...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda