• Piftie de porc

  • 1306 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de retete.eva.ro
  •  
  • Preparare reteta :
  • Nicio masa traditionala de sarbatori nu este completa fara piftie. Preparata cu mult usturoi, va fi delicioasa! Reteta pe care v-o prezentam este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.Ingrediente si cantitati:cap de porclimbasoricipicioare de porcurechicazaturi de carne3 kg de oase (incheieturi mari de vaca, sparte)1 ceapa1 lingura cu sare1 capatana de usturoiMod de preparare:1. Se fierb oasele de vaca 3-4 ore, apoi se trece zeama prin sita.2. In zeama asta se fierbe tot ce-i din porc, cu ceapa, ore si ore (pana se desprinde totul de pe oase)3. Se dezoseaza si se pune carnea in castron.4. Usturoiul se piseaza marunt (pasta) si se amesteca cu zeama de la fiert, indelung, s-o parfumeze.5. Se toarna zeama in castron, peste carne, si se da la rece, sa se inchege. Poti adauga in zeama pentru piftie si rondele de morcovi, pentru mai multa savoare si un aspect deosebit.
  •  
  • Piftie de porc 1996.jpg
cap de porc, cazaturi de carne, ceapa, limba, oase, picioare de porc, sare, sorici, urechi, usturoi

Retete asemanatoare



Racitura  (Piftie) - Culinar.ro

Racitura (Piftie) - Culinar.ro



un rasol de vaca, doua tacimuri de pasare, doua picioare de...
Piftii de porc sau vitel

Piftii de porc sau vitel



1 kg de picioare porc si vitel, 3 l apa, 1 capatana mica de usturoi, sare

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda