ÔĽŅ
  • Piftie de porc

  • 38050 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.67 din 30 voturi
  • reteta trimisa de Sanda
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 2 picioare,

    2 rasoale,

    2 urechi,
    200 g sorici,

    6 l apa,

    2 cepe,
    1 morcov(mic),

    1 pastarnac,
    1 radacina patrunjel,

    3 capatani usturoi
    1 ardei,

    5-6 boabe piper

  •  
  • Preparare reteta :
  • Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman perfect curate. Se pun la fiert, impreuna cu rasolul, in apa rece cu sare. Cand apa da in clocot, se stringe cu atentie spuma care se ridica deasupra. Se adauga zarzavaturile intregi, boabele de piper si o capatana de usturoi intreaga, cu mustatile taiate si bine spalata. Se fierbe la foc foarte domol, fara sa se mai adauge apa pana cand carnea se desprinde de pe oase. Daca focul e iute, piftia isi pierde transparenta.
    Cand carnea se desprinde de pe oase, inseamna ca piftia a capatat consistenta necesara pentru a se coagula. Pentru mai multa siguranta, se pun totusi cateva picaturi de lichid pe o farfurioara care se da la rece.
    Daca zeama se intareste, inseamna ca se poate opri focul; daca nu, se continua fierberea, tot la foc foarte incet, pana cand picaturile de lichid se coaguleaza la rece.
    Cand este gata, se da la rece pana a doua zi, cand se degreseaza luand de deasupra, cu lingura, stratul de grasime. Se incalzeste pana ce se lichefiaza, se scot bucatile de carne, se dezoseaza si se asaza pe fundul unor vase adanci (tavi smaltuite, castroane de sticla sau de ceramica, farfurii adanci). Deasupra se toarna zeama de carne trecuta printr-o strecuratoare deasa.
    Cand e aproape rece, se adauga o capatina sau doua (dupa gust) de usturoi pisat. Se da totul la rece (la fridiger, nu la congelator sau afara, in ger, ca sa nu inghete).
    Piftia se serveste taiata in cuburi de marime potrivita, cu muraturi, cu lamaie, cu hrean sau cu mustar.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate ridicata.

    Timp de preparare: 3 h.

  •  
  • Piftie de porc piftie.jpg

Retete asemanatoare



Piftie de porc

Piftie de porc



picioarele, urechile, 1/2 kg carne macra, 5 l apa, sare, catei de usturoi
Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc



doua picioare de porc, o bucata mai mare de carne fara grasime. piper,...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda