Puiul se" />
 

  • Pilaf de pui

  • 13689 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.81 din 16 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 1 kg pui ceva mai gras,

    100 g unt,

    1 ceapă,

    ¼ ţelină,

    câteva boabe piper,

    sare,

    300 g orez.

  •  
  • Preparare reteta :
  • Puiul se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare şi legume (pentru gust).
    În timpul fierberii se ia spuma, se adaugă piper boabe şi se fierb lent până ce carnea est gata. Separat, într-o cratiţă, se încălzeşte untul, se adaugă orezul, spălat şi bine scurs de apă, se amestecă până se încinge şi se stinge cu supa fierbinte în care a fiert carnea ( 1 l supă la 300 g orez). Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă 10-20 minute pe un disc de tablă pus pe ochiul aragazului. Pilaful se pune intr-un polonic înmuiat în supă, se presează şi se răstoarnă pe farfuria de servit, aşezându-se alături bucăţi de pui fiert. Toate se stropesc cu grăsime care se adună de la fiertul cărnii sau cu unt topit.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 1h 30 min.

  •  

Retete asemanatoare



Pilaf cu ciuperci si legume

Pilaf cu ciuperci si legume



orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie...
Pilaf cu prune uscate

Pilaf cu prune uscate



prune uscate, orez, 100 ml ulei, sare, zahar, o ceapa

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda