DB Error... MDB2 Error: unknown error INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET
`session_id`=?,
`session_user_id`=?,
`session_last_visit`=?,
`session_start`=?,
`session_time`=?,
`session_ip`=?,
`session_browser`=?,
`session_forwarded_for`='z',
`session_page`='index.php'
Reteta Placinta cu mere - Foaie de placinta:
1 pahar de ulei (15 cl.), 1 pahar de zahar, 1 lingurita de otet stinsa cu 1 lingurita de bicarbonat, 1/2 pahar apa minerala, faina cat cuprinde ( 450-500 gr)
Umplutura: un kil de mere, 200 gr....
Preparare reteta :
Foaie de placinta:
- toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr.
- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz.
- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate.
- faceti o bila de aluat.
- o impartiti in 2 parti egale
- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea.
- presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.
- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata
Umplutura:
merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere.
Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.
Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza.
Se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava
(asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine.
Bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuantza auriu galbejiu.
Placinta se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.
Mentiuni reteta :
Reteta Placinta cu mere a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe...