DB Error... MDB2 Error: syntax errorselect cine_id from apartine_categ left join retete on retete.reteta_id = apartine_categ.cine_id where apartine_categ.categ_id = and apartine_categ.cine_id != 9536 and retete.stadiu_id = 1 order by rand() limit 2 Reteta Pljecavica
 

  • Pljecavica

  • 519 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Chifle: 240 ml apa calduta; 2 linguri de zahar; 1 lingurita cu varf de sare; Chiftelele de carne: - 800 de grame de carne de vita tocata (se poate amesteca carne de vita cu porc); - 1 lingurita...
  •  
  • Preparare reteta :
  • a) Chifle: 1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta. 2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, intr-un vas uns cu ulei si acoperita cu o folie unsa si ea. 3. Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si se framanta usor pentru a scoate aerul din el. 4. Se imparte aluatul in 6 pana la 8 bile de dimensiune egala. 5. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt. 6. In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle. 7. Se lasa sa creasca jumatate de ora. 8. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu susan (sau cu ce va place). 9. Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade. Se coc 30-35 minute. 10. Se lasa sa se racoreasca, apoi se vor consuma cu pljeskavica. b) Chiftelele de carne;: 1. Ceapa se caleste cu o lingura de ule; 2. Carnea, ceapa calita, usturoiul, condimentele se aseaza intr-un vas; 3. Se framanta, eventual se malaxeaza in robot, pana simtim ca a devenit compozitia ferma . 4. Se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora. 5. In acest timp am pregatit o maioneza, un sos de rosii (busuioc, un catel de usturoi, zahar, sare, oregano, busuioc, bulion de casa si o lingura de amidon), o salata de varza. 6. Am curatat si taiat cartofi pentru prajit. 7. Bila de carne scoasa de la frigider se imparte in atatea bile egale cate chifle avem, apoi se aplatizeaza, cu mainile unse cu ulei, pana la o grosime de 2-3 mm (nu se va rupe) si se prajesc in tigaie teflonata sau pe gratar. 8. Exista doua optiuni de prezentare a acestei chifle sarbesti, ambele perfect valabile - una e cea de fast food, in chifla, cealalta e cu garniturile montate pe farfurie. Reteta propusa de Lauralaurentiu
  •  
  • Pljecavica 9536.jpg
carne de vita, mancare, carne tocata, nucsoara, fast food, ulei de masline, usturoi, drojdie
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda