ïğż
  • Pui Umplut unguresc

  • 18098 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 17 voturi
  • reteta trimisa de Maria
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 1 pui intreg (cca. 1,5 kg)

    200g ciupercute tocate

    100g untura

    50g bacon afumat si prajit; grasimea rezultata se pastreaza

    1 ou

    2 felii de paine

    100 ml lapte

    1/2 lingurita piper alb macinat

    1 ceapa mica tocata

    1 legatura de patrunjel tocata

    sare, dupa gust

     

     

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se desprinde tragand cu grija pielea puiului, incepand de la gat. Se sareaza interiorul puiului si carnea de sub piele.
     Se prajesc ciupercutele in grasimea de la bacon. Se inmoaie painea in apa, se stoarce si se sfarama in bucatele; se amesteca cu ou, sare, piper, ceapa tocata, patrunjel si ciupercutele prajite. Se indeasa o parte din aceasta umplutura intre pielea puiului si carne; ce ramane din umplutura se indeasa in cavitatea puiului.
     Se incinge untura intr-o cratita si se rumeneste puiul cat mai uniform, pe toate partile. Se acopera cratita cu folie metalica (sau cu un capac) si se da la cuptor, la 180C, timp de 1 ora; ocazional, cu o lingura, se ia din grasimea din tava si se toarne peste pui.
     Se scoate din cuptor, se lasa sa stea 25-30 de minute, apoi de portioneaza.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate ridicata.

    Timp: 2h, 30min.

  •  

Retete asemanatoare



Bors de pui cu fasole verde

Bors de pui cu fasole verde



1 pui mic, 1/2 kg fasole verde, 1 l bors, 1 pahar de smintina, sare,...
Pui cu fasole MONTIGNAC

Pui cu fasole MONTIGNAC



1 pui mediu, o ceapa, 400g fasole verde, 400g fasole galbena, o legatura...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda