ïğż
  • Pui Umplut unguresc

  • 17598 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 17 voturi
  • reteta trimisa de Maria
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 1 pui intreg (cca. 1,5 kg)

    200g ciupercute tocate

    100g untura

    50g bacon afumat si prajit; grasimea rezultata se pastreaza

    1 ou

    2 felii de paine

    100 ml lapte

    1/2 lingurita piper alb macinat

    1 ceapa mica tocata

    1 legatura de patrunjel tocata

    sare, dupa gust

     

     

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se desprinde tragand cu grija pielea puiului, incepand de la gat. Se sareaza interiorul puiului si carnea de sub piele.
     Se prajesc ciupercutele in grasimea de la bacon. Se inmoaie painea in apa, se stoarce si se sfarama in bucatele; se amesteca cu ou, sare, piper, ceapa tocata, patrunjel si ciupercutele prajite. Se indeasa o parte din aceasta umplutura intre pielea puiului si carne; ce ramane din umplutura se indeasa in cavitatea puiului.
     Se incinge untura intr-o cratita si se rumeneste puiul cat mai uniform, pe toate partile. Se acopera cratita cu folie metalica (sau cu un capac) si se da la cuptor, la 180C, timp de 1 ora; ocazional, cu o lingura, se ia din grasimea din tava si se toarne peste pui.
     Se scoate din cuptor, se lasa sa stea 25-30 de minute, apoi de portioneaza.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate ridicata.

    Timp: 2h, 30min.

  •  

Retete asemanatoare



Rulada de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac



2 oua fierte 2 bucati piept de pui 50g cascaval 500g...
Placinta cu carne de pui si marar

Placinta cu carne de pui si marar



Este o mancare usoara si pufoasa, care poate fi la fel de bine si un...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda