• Pulpa de miel picanta

  • 679 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • -5 foi dafin -o lingura boabe de piper zdrobite -un ardei iute mic -6 catei usturoi -o lingurita de rozmarin -5 lingurite ulei - doua cepe, un morcov, jumatate pastarnac si un sfert de telina, 3...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Pulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste pulpa pe toate partile si se lasa deoparte. In aceasi tigaie se frig doua cepe, un morcov, jumatate pastarnac si un sfert de telina toate taiate cuburi mari si se rumenesc bine. Dupa ce s-au rumenit bine se adauga 3 linguri pasta de tomate Se mai lasa la foc mare inca 1 min Se adauga un sfert de litru de vin rosu si se mai lasa la fiert pana scade lichidul la 1/3. Se mai adauga inca un sfert de litru de vin rosu si se mai lasa la fiert sa scada la 1/3 (din nou). Sosul obtinut se pune intr-o tava peste care se pune pulpa de miel si se da la cuptor la 170 grade, 1 h si un sfert. GARNITURA Intre timp se pregateste garnitura. Se curata si se taie cuburi 6 cartofi si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate gata. Se taie cuburi 1 ardei rosu si 2 verzi Se taie cuburi o ceapa mare Se taie cubulete 100 grame sunca Se curata 2 teline si se taie in batoane si se pun la fiert cu putina sare Cand telina s-a fiert se scoate si lichidul se mai lasa sa scada la 1/3, dupa care se adauga 1/4 frisca lichida, se da un clocot si se ingroasa cu apa si faina si se mai lasa la fiert 10 min . Se condimenteaza cu sare piper si nucsoara. Telina se pune inapoi in sos. Se scoate mielul de la cuptor cand e pe jumatate copt si se pune pe alta tava si se baga iar la cuptor. Legumele din tava se strecoara si la zeama ramasa se mai adauga 1/4 l apa si se ingroasa cu apa si faina. Cartofii, ceapa, ardeii si costita se rumenesc bine. Sosul se toarna peste feliile transate de miel si se serveste alaturi de garnitura de cartofi si telina
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Pofta buna! Reteta Pulpa de miel picanta a fost propusa de Eta pe forum culinar.ro Alte retete...
  •  
  • Pulpa de miel picanta 7965.jpg
miel, ardei iute, piper, rozmarin, ulei, telina, ceapa, morcov, vin rosu

Retete asemanatoare



Pulpa de berbec la tava

Pulpa de berbec la tava



2 kg pulpa, 50 gr. slanina, 2 linguri ulei, 7-8 catei usturoi, sare,...
Pulpa de miel umpluta cu ficat

Pulpa de miel umpluta cu ficat



1,500 kg pulpa de miel 500g ficat de pasare si de miel 1-2 legaturi de...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda