• Retete speciale de Paste

  • 1948 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de retete.eva.ro
  •  
  • Preparare reteta :
  • Pentru ca dupa noaptea de Inviere si dupa cel mai lung post al anului veti dori sa mancati ceva deosebit dar si traditional, noi incercam sa va sugeram cateva retete utile in gospodarie. Ele vor fi un deliciu, pe langa masa aranjata in mod festiv.AperitivCrap cu maioneza:1 kg. crapzarzavat de supa3-4 boabe de ienibaharo foaie de dafino ceapasaremaionezaMod de preparare: Se fierbe crapul impreuna cu zarzavatul si ienibaharul, ca pentru rasol. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi se scoate si se aseaza pe un platou. Se taie in lung si i se scot siraspinarii si toate oasele. Se pune o jumatate peste cealalta, se taie inbucati si se acopera cu maioneza.Drob de miel:maruntaiele de la un miel2 cepe mari2 ouao lingurita verdeata tocatao lingura cozi de ceapa verde tocatesarepipero lingura unturao felie de paineMod de preparare: Se dau maruntaiele fierte prin masina de tocat impreuna cu ceapa si felia de paine inmuiata in apa si stoarsa. Se adauga sare, piper, verdeata, ceapa verde, ouale batute spuma, untura si se amesteca totul bine. Intr-o cratita cu untura se aseaza praporul bine spalat in asa fel incat sa acopere fundul, laturile cratitei si sa se reverse peste ele. Se aseaza tocatura, se acopera cu praporele si se coace la cuptor.Masa principalaSnitel milanez: 700 g. carneo lingura de faina2 oua2 linguri de pesmet2 linguri de unturao lingura de cascavalsareMod de preparare:Carnea nu trebuie taiata in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se taie felii, putin mai groase decat cele obisnuite, si se bat cu ciocanul de lemn. Se sareaza si se dau prin faina, in ou batut si apoi prin pesmet amestecat cu o lingura de cascaval ras. Se prajesc in grasime incinsa si se servesc cu garnitura de macaroane si cu sos de rosii.Miel in sos de iaurt:1 kg. carne de miel500 g iaurt1/2 lingurade faina2 linguri unt sau margarinao lingura de marar tocatsareMod de preparare: Bucatile de carne de miel se prajesc in unt, iar cand s-au rumenit, se pun cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba incet, acoperit, pana cand carnea este aproape fiarta. Se face o pasta din iaurt si faina, punand cate putin iaurt peste faina si amestecand bine pentrua nu se forma cocoloase. Aceasta pasta se toarna peste bucatile de miel, apoi se adauga mararul si sarea si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se serveste cu mamaliguta.Cotlet de porc la gratar: 6 cotleteo lingurita de untura sau ofeliuta de slaninasareMod de preparare: Se taie cotletele de grosimea unui deget. Daca sunt prea grase, se curata de grasime. Se taie bucatile de oase dinspre sira spinarii si se scurteaza costitele. Se frig pe gratarul incins cu putina slanina. Se sareaza cand sunt aproape gata. Se servesc cu garnitura de legume.DesertTort de Alsacia:80 g. unt80 g. zahar1 ou200 g. faina1 zahar vanilat1 lingurita praf de coptPentru umplutura: 100 g. unt100g. zahar3 oua30 g. migdale (nuci, alune) macinate1 lingura decoji de lamaie confiata taiate marunt60 g. faina1 lingurita praf decoptGlazura: 100 g. zahar pudra (vanilat)1 lingura esente cirese2 linguri de apaMod de preparare: Din unt,  zahar, ou, faina si praf de copt se prepara un aluat care se pastreaza la rece o ora. Untul, zaharul si galbenusurile se freaca spumos. Se adauga migdalele, cojile de lamaie, faina si praful de copt, amestecandu-se bine. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma tare si amestecate cu putin zahar. Aluatul intins, se asaza intr-o forma de tort, cu grija ca sa fie ridicat pe marginile formei. Deasupra se intinde umplutura si se coace la foc potrivit timpde o ora. Cand prajitura este coapta si inca calda, se unge deasupra cu glazura preparata din zahar pudra, frecat cu esenta de cirese si apa.Savarina: 5 linguri de zahar pudra5 oua5 linguri de pesmetcoajarasa de la o lamaiezeama de lamaiefriscaMod de preparare: Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina si se coace la foc potrivit. Dupa ce e gata, se insiropeaza cu un sirop de zahar, apa si rom. Cand s-a racit se umple golul cu frisca.
  •  
  • Retete speciale de Paste 2376.jpg
paste, miel, maioneza, drob, crap

Retete asemanatoare



Retete gustoase cu soia si tofu

Retete gustoase cu soia si tofu



Extrem de hranitoare, soia reprezinta o alternativa excelenta pentru...
Retete dulci cu pepene galben

Retete dulci cu pepene galben



Te-ai gandit vreodata sa faci supa din pepene? Sau sa-l  combini cu...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda