DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Sarmale cu legume si ciuperci
 

  • Sarmale cu legume si ciuperci

  • 17055 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.50 din 12 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Pentru umplutura:
    - 1 kg ciuperci proaspete;
    - 5 morcovi mari;
    - 2 pastarnaci;
    - 5 cepe mijlocii;
    - 1 radacina patrunjel;
    - 1 legatura patrunjel verde;
    - 1 radacina telina mica;
    - 1 cana orez;
    - 200 ml ulei;
    - sare, piper;
    - 500 ml apa;

    Pentru foi:
    - 2 verze murate de marime medie;

    Pentru sos:
    - 2 linguri bulion;
    - 1 cana zeama de varza;
    - apa;

  •  
  • Preparare reteta :
  • 1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi;
    2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se spala orezul, se curata si se taie marunt ciupercile;
    3. Se pune intr-o tigaie uleiul si se incinge, se adauga ceapa , se caleste putin, apoi se adauga ciupercile taiate si se lasa sa fiarba 15 min amestecand continuu; se adauga radacinoasele date pe razatoare si se continua fierberea pana se inmoaie ingredientele;
    4. Se adauga orezul si 500 ml apa si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul pe jumatate;
    5. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust;
    6. Se umplu foile de varza cu umplutura, se aseaza in vasul in care s-a tocat in prealabil pe fund varza, se acopera si deasupra cu varza tocata, se pune zeama de la varza, bulionul si apa cat sa acopere sarmalutele;
    7. Se fierb 2 ore- 2 ore si jumatate , pana se inmoaie varza, avand grija sa mai completam cu apa.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp de preparare: 4 h.

  •  

Retete asemanatoare



Sarmale moldovenesti din carne de porc

Sarmale moldovenesti din carne de porc



2 verze acre, 500 ml suc de rosii, 3 linguri orez, 1,5 kg carne, 3...
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita



30-40 de foi de vita 500 gr carne tocata 1/2 cana de orez 1 leg de...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda