• Sarmale in foi de varza

  • 12852 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.50 din 18 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 1 kg carne tocata de porc ( sau porc si vita-cantitati egale )
    110 grame orez
    3 frunze de dafin
    2 cepe uscate (marime medie)
    doua linguri de untura de porc
    bulion/pasta de tomate 100 grame
    varza acra
    piper
    sare (o lingura)

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete foarte mici, piperul, sarea, frunzele de dafin taiate marunt si 100 ml de apa. E foarte important adaosul de apa in umplutura.

    Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.

    Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2-3 ore.

    Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se pot lasa inca 30-40 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.

    Se servesc calde, cu mamaliguta si smantana.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp de preparare 4-5 h

  •  

Retete asemanatoare



Sarmalute de post

Sarmalute de post



300g miez de nuca macinat 1 varza mare proaspata 3 cepe...
Sarmale cu legume si ciuperci

Sarmale cu legume si ciuperci



Pentru umplutura:
- 1 kg ciuperci proaspete;
- 5 morcovi...


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda