• Sarmalute moldovenesti

  • 2368 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de retete.eva.ro
  •  
  • Preparare reteta :
  • Ti se pare complicat sa pregatesti sarmalute? Daca urmaresti cu atentie instructiunile de mai jos, vei vedea ca nu este deloc dificil. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.Ingrediente si cantitati:Pentru umplutura: 500 grame de carne tocata de porc 500 grame de carne tocata de vaca4 linguri cu orez2 cepe tocate si calite2 linguri cu unturasare, piper macinat si marar tocatPentru sos:1 lingura cu untura1 litru de bors (sau cat sa acopere sarmalele)1 ceasca cu bulion de rosiiVarza:1 varza acra, din care frunzele bune merg la sarmale, iar restul se toaca fidelutacateva crengute de cimbruMod de preparare:1. Sarmalutele moldovenesti se fac cat mai mici si mai indesate, din carnuri felurite. Se pun in oala de pamant etaje de sarmale impartite cu straturi de varza acoperita cu rosii, iar intre ele si cate o ramurica de cimbru. Ultimul strat e de varza.2. Se dau la cuptor sau pe marginea plitei minimum 3-4 ore, apoi se servesc calde, cu mamaliguta.
  •  
  • Sarmalute moldovenesti 2006.jpg
bors, carne tocata, ceapa, Craciun, mamaliga, sarmalute, untura, varza

Retete asemanatoare



Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varza

Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varza



1,1 kg carne de porc, 600 g carne de vita, 500 g orez, 500 g ceapa,...
Sarmalute de primavara

Sarmalute de primavara



1/2 kg carne de porc tocata, 1 ceapa, 1/2 cescuta orez, frunze de...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda