• Scoarta de copac

  • 955 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 400-450 gr. faina, 2 oua, 250 gr margarina UNIREA 200 gr zahar, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri otet, coaja rasa de la o lamaie, 100 gr nuci, 50 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 praf de sare.
  •  
  • Preparare reteta :
  • 1. Intr-un castron punem margarina UNIREA topita , impreuna cu zaharul tos. Dupa ce mixam margarina UNIREA cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul. incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat. Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc). Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila. 2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat. 3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri. 4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma. Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat. 5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu. 6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min. Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
  •  
  • Scoarta de copac 6321.jpg
faina, nuci, cacao, zahar, unt, otet, zahar pudra, oua

Retete asemanatoare



Scoarta de nuca

Scoarta de nuca



3 oua 200 g zahar pudra 100 g faina 200 g nuci taiate fin

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda