• Stufat de miel, pasare, vitel

  • 5222 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.57 din 21 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 300-400 g carne,

    ceapa (50 g),

    5 catei de usturoi,

    1/4 l suc de rosii,

    25 g faina,

    10 fire ceapa verde sau usturoi verde, untdelemn,

    sare.

  •  
  • Preparare reteta :
  • Carnea se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt in 4-5 linguri de untdelemn.Dupa ce s-a fragezit bine carnea, se freaca faina cu sucul de rosii rece, adaugat cite putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase si apoi se toarna peste carne, completind sosul cu apa sau suc de rosii (in total, cca 500-600 ml).Se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia imediat de pe foc, adaugind usturoiul si sare, dupa gust.Ostropelul se poate servi cu piure de cartofi.Cind se foloseste ceapa sau usturoi verde, acestea curatate, spalate, se fierb intregi, cu frunze cu tot, in apa clocotita, cca 10 minute, pina cind se moaie bine, apoi apa se se scurge si se adauga in sos (in loc de apa simpla).Firele de ceapa sau usturoi (sau ambele), reci, se rasucesc in forma de cununite, cu diametrul de 4-5 cm, cu toate frunzele infasurate in jurul inelului format si se adauga in sos.Cine doreste le prajeste, 1-2 minute, pe ambele parti in 30 g unt sau 2 linguri untdelemn, apoi le adauga in sos.Ostropelul se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se ridice untdelemnul, sau se tine in cuptor, 5 minute.

  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp:

    1,5 ore.

  •  

Retete asemanatoare



Stufat de miel

Stufat de miel



1,5 kg carne de miel cu os; 15 legaturi de ceapa verde; 15 legaturi...
Stufat de miel

Stufat de miel



1,5 kg de miel cu os, 15 leg. ceapa verde, 15 leg. usturoi verde, 300 ml...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - Sonometru
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionat



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda