DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Sufle de ciocolata cu rom
 

  • Sufle de ciocolata cu rom

  • 7090 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.91 din 11 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Ingrediente (pentru 4 persoane):

    unt si zahar pentru forma,
    3 oua mari (separate albusurile si galbenusurile).
    Inca un albus mare,
    1 priza sare,
    6 linguri zahar pudra,
    2 linguri faina,
    275 ml lapte,
    50 g ciocolata rasa,
    2 linguri rom.
    Pentru sos: 2 linguri malai,
    350 ml lapte,
    1 lingurita esenta de vanilie,
    2 galbenusuri mari,
    4 linguri zahar,
    2 linguri rom.

  •  
  • Preparare reteta :
  • Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte.
    Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce devin spumoase si se deschid la culoare. Se incorporeaza laptele clocotit si se pun la rece.
    Se toarna romul in sosul racit si se pune sosul din nou la rece. Pentru compozitie -
    Se unge o forma de sufleu (de 1 l) cu unt (mai gros), se presara cu zahar si se incinge cuptorul la 220gr..
    Se pun galbenusurile intr-o cratita si se amesteca. Se adauga zaharul pudra si se bat cu telul pana ce compozitia devine neteda. Se incorporeaza faina, amestecand intruna, pana ce se incheaga aluatul.
    Intr-un alt vas, se pune laptele la fiert, se ia de pe foc si se toarna putin cate putin peste aluat.
    Se pune pe foc sa se ingroase, pana ce da in cocot. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si romul, se amesteca bine si se rastoarna intr-un castron.
    In alt castron se bat spuma cele 4 albusuri cu sarea, si se incorporeaza in crema fierbinte.
    Se toarna compozitia in forma, se netezeste la suprafata, se coace 20-25 de minute. Se toarna peste ea sosul de rom rece si se serveste imediat.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 45 min.

  •  

Retete asemanatoare



Sufleu cu nuca de cocos

Sufleu cu nuca de cocos



1 pahar lapte, 50 gr nuca de cocos, 50 gr zahar, 2 linguri faina, 2 oua
Sufleu  de vanilie

Sufleu de vanilie



500 ml lapte, 1 baton de vanilie, sare, 150 gr zahar, 2 lingurite...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda