• Tarta Queen Mary

  • 6409 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 4.14 din 7 voturi
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 250 g aluat de foietaj ,

    2 linguri marmelada de caise,

    90 g unt,

    1/2 cana zahar fin,

    4 oua batute usor,

    1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate (se gasesc in comert), 1/4 cana stafide,

    3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute.

  •  
  • Preparare reteta :
  • 1. Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se taie cu un cutit). Se pune forma 20 de minute la frigider. Se scoate, se inteapa aluatul cu furculita, apoi se coace vreme de 10 minute. Se scoate de la cuptor si se unge cu marmelada de caise.
    2. Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga ouale batute, putin cate putin, amestecand mereu. Se adauga faina, stafidele si fructele glasate. Se mai amesteca 20 de secunde, pana cand compozitia devine omogena.
    3. Se pune amestecul peste blatul de aluat uns cu gem (trebuie sa fie rece) si se mai baga in cuptor vreme de 10 minute. Se reduce flacara si se mai lasa tortul sa se coaca 25 de minute. Se serveste rece sau cald.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Complexitate medie.

    Timp: 1h si 30 min.

  •  

Retete asemanatoare



Tarta cu mere in aluat de foi

Tarta cu mere in aluat de foi



450 g aluat de foi, 100 g gem de caise, 100 g gem de portocale, 3 mere,...
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici



Pentru aluat: 250 gr faina, 135 gr unt, 50 gr zahar, 1 galbenus, 25 ml...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda