• Tarta umpluta cu fructe de mare

  • 903 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de retete.eva.ro
  •  
  • Preparare reteta :
  • O reteta simpla si foarte gustoasa. Farmecul este dat de combinatia dintre peste si fructe de mare. Ingredientele si cantitatile sunt pentru sase portii.Ingrediente si cantitati: 500 g amestec de fructe de mare (creveti, carne de crab, scoici) - poate fi cumparat din hipermarketuri, inghetat sau proaspat200 g file de cod1 morcov mic, ras prin razatoarea fina1 telina de aproximativ 100 g, rasa prin razatoarea fina1 radacina de praz, taiata foarte fin3-4 linguri cu smantanaaluat frantuzesc din comert3 oua1 lingura cu fainasare piper (negru si alb, pentru un plus de aroma)unt, pentru uns vasulMod de preparare:1. Taie fileul de peste in bucatele de dimensiunea unor masline si pune-l la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a prajit, lasa pestele sa se scurga de ulei pe un prosop absorbant.2. Taie fructele de mare in bucatele si fierbe-le pret de cateva minute, in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scoate-le din apa, scurge-le si trage-le in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit, pune fructele de mare pe un prosop absorbant. Pastreaza o cana de apa in care au fiert fructele de mare.3. Pune la calit prazul, apoi adauga telina si morcovul rase. Adauga smantana, apoi presara lingura cu faina, sarea si piperul. Toarna cateva linguri cu apa in care au fiert fructele de mare. Lasa sa dea un clocot.4. Bate ouale foarte bine, ca pentru omleta.5. Amesteca fructele de mare si pestele prajit cu sosul de smantana. Adauga ouale batute.6. Unge cu unt o tava pentru copt si pune o patura de aluat frantuzesc. Toarna umplutura. Acopera cu betisoare de aluat, la fel ca pentru o tarta. Introdu tava la cuptorul incins bine si lasa la copt timp de 15-20 de minute.
  •  
  • Tarta umpluta cu fructe de mare 1967.jpg
aluat frantuzesc, file de cod, fructe de mare, morcov, ou, peste, piper, praz, sare, smantana, tarta, telina, unt

Retete asemanatoare



Tarta de post cu ciuperci - Culinar.ro

Tarta de post cu ciuperci - Culinar.ro



Aluat: o cana de apa,150 g margarina, o lingurita de sare, o...
Tarta cu sunca si costita - Culinar.ro

Tarta cu sunca si costita - Culinar.ro



200gr faina,80gr unt,1ou,50gr cascaval ras,sare.Pentru...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda