DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Tort de capsuni cu mascarpone
 

  • Tort de capsuni cu mascarpone

  • 1115 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 5.00 din 1 voturi
  • reteta trimisa de culinar.ro
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • Aluat 1: 3 parti faina, 2 parti margarina UNIREA 1 parte zahar, 120 g faina, 80 g margarina UNIREA 40 g zahar Aluat 2: 4 oua, 2 linguri faina(30 g), 2 linguri amidon de porumb/maizena(25 g ), 4...
  •  
  • Preparare reteta :
  • Aluat 1: toate ingredientele se framanta putin. Se face o bila si se pune la frigider 30 minute. Se intinde in tava prin presare cu mana. Se da la copt la 170-180 gradeC pana devine auriu-foarte putin maroniu. Se lasa la racit. Aluat2: se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, iar galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, coaja rasa, apoi se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga putin cate putin la amestecul de oua. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 165 gradeC. Se da la cuptor pana devine auriu.25-30 minute. Crema: cateva capsune se fac piure impreuna cu zaharul Se amesteca usor pana se topeste zaharul. Se pastreaza putin piure de capsuni iar restul de capsune se taie cubulete(se lasa cateva si pentru decorat) Se topeste ciocolata alba,se amesteca cu mascarpone. Apoi se pune amestecul de mascarpone cu ciocolata alba in piureul de capsuni si se amesteca. Se incepe montatul: Primul blat(aluat 1) se unge cu ceva(1-2 linguri) marmelada de capsune incalzita. Blatul pandispan se taie in doua felii. Partea de jos a blatului se asaza peste blatul uns cu marmelada peste care punem 1/3 din crema de mascarpone, dupa care,imprastiem frumos bucatelele de capsune. Se acopera cu 1/3 din crema (cealalta treime,e pentru deasupra) Se netezeste putin crema. Apoi se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se apasa usor de tot cu palmele peste blat. Se acopera cu restul de crema tortul-deasupra si putin pe margini cat sa fie uns. Iar peste crema se pune cu o lingura piureul de capsuni. Glazura: feliute de migdale pentru marginea tortului:se rumenesc felioarele de migdale foarte putin intr-o tigae teflonata, apoi se decoreaza marginea tortului cu ele. Se topeste ciocolata intr-un castronel pe baie de aburi se aduga smantana si se amesteca bine, apoi apa carbogazoasa. Glazura,nu se va intari(asta e intentia). Se pune peste piureul de capsuni. Se decoreaza cu capsuni.
  •  
  • Tort de capsuni cu mascarpone 5828.jpg
faina, margarina, zahar, oua, Mascarpone, ciocolata alba, migdale, capsune, smantana

Retete asemanatoare



Tort de castane si migdale

Tort de castane si migdale



Blatul: 300 g castane, 160 g unt, 160 g zahar cu vanilie, 8...
Tort de biscuiti cu cafea

Tort de biscuiti cu cafea



500 gr. biscuiti, 2 pahare esenta de cafea neagra, indulcita cu 100 gr....

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda