DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta Tort de ciocolata cu etaj - Un blat: se
 

  • Tort de ciocolata cu etaj

  • 15970 vizualizari 
    retete similare
  • Nota 3.71 din 17 voturi
  • reteta trimisa de Cezara Ciobanu
  •  
  • Ingrediente reteta :
  • 12 oua; 500 g zahar, coaja rasa lamaie/portocala, esenta rom, 2 linguri ulei, cacao 2 linguri, faina cat cuprinde ( pentru 2 blaturi, adica ingredientele se injumatatesc si iese cate un blat) Crema: 5-6 oua, 40 g unt, 1 lingura faina, 2 linguri cacao, 5-6 linguri zahar, esenta rom, 500 ml lapte Ornat: frisca, ciocolata rasa, glazura de ciocolata.
  •  
  • Preparare reteta :
  • Un blat: se separa 6 oua, se bat albusurile spuma bine, se adauga treptat galbenusurile, se bate, apoi se adauga treptat zaharul si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam praf de copt, 1 lingura ulei, esenta de rom, coaja rasa de lamaie/portocala si faina cat cuprinde si 1 lingura cacao. Se pune la cuptor la foc mediu aprox 40 de minute , incercand din cand in cand cu o scobitoare. Se pune intr-o forma dorita, patrata, rotunda sau ovala mai mare. Se opreste focul si se mai lasa la cuptor cateva minute Se scoate si se pregateste urmatorul blat in acelasi mod, dar se va pune la cuptor intr-un vas ceva mai mic cu cativa cm. Se lasa la racit cateva ore Se prepara crema astfel: se pune laptele pe baie de aburi la fiert. Intre timp amestecam galbenusurile cu tot atatea linguri d ezahar cate galbenusuri avem: 5 sau 6, se amesteca bine pana devine o spuma cu zaharul topit. Se bat albusurile spuma. Cand fierbe laptele, se adauga spuma de galbenusuri, amestecand bine, pana s eingroasa un pic, apoi adaugam albusurile spuma. Cand s-a format o crema de o anume consistenta, adaugam untul, cacao si faina (dizolvata in prealabil cu lapte). La final cand e gata, adaugam esenta de rom Lasam sa se raceasca. Daca dorim sa fie tortul mai moale, insiropat, putem insiropa sau daca nu umplem blaturile cu crema mai calda. Vom obtine din fiecare blat aprox 3-4 felii. Blatul mai mare va veni jos, iar deasupra cel mai mic. Dupa ce taiam blaturile, punem crema, pana se formeaza la final tortuletul cu 2 etaje. Lasam la rece, dupa care facem o glazura de ciocolata si imbracam tortul, lasam iarasi la rece, ornam apoi cu moturi d efrisca si ciocolata rasa.
  •  
  • Mentiuni reteta :
  • Timp de preparare: 2 h si 30 (complexitate medie)
  •  
  • Tort de ciocolata cu etaj Breakup chocolate.jpg

Retete asemanatoare



Tort de fructe

Tort de fructe



Pentru blat: 3 oua, 90 gr. zahar, 1 plic de zahar vanilinat, 90 gr....
Tortul cu mascarpone

Tortul cu mascarpone



1 pachet de piscoturi 350 g nutella 1 cutie mascarpone 1 dl rom 10 dkg...

 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda