1 blat de tort, 3 plicuri creme Dr.Oetker (care se prepara coform instructiunilor de pe verso), 1-2 linguri esenta rom, 3 linguri rase de zahar, glazura de ciocolata un plic de la Dr.Oetker (care se prepara coform instructiunilor de pe verso)
Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul pentru blat. Luam o cana in care punem 3 linguri rase de zahar, 1-2 linguri de esnta rom (dupa gustul fiecaruia), iar la urma adaugam apa nu foarte rece de la temperatura camerei si mestacind continuu pina se topeste zaharul. Insiropam primul blat, adaugam crema (din care oprim putin pentru ornat cu pistolul de ornat sau cu ce are fiecare in bucatarie), o intindem, adaugam a 2-a foaie de blat si tot asa pina ajungem la ultimul blat. Adaugam glazura in final pe care o intindem cu mare atentie. Ornam tortul dupa imaginatia fiecaruia.
Desi este o reteta la rece este o placere sa pregatesti un asemenea tort atunci cand esti anuntat ca ai musafiri, iar timpul nu-ti mai permite de a coace la cuptor un blat apoi pina il termini iti ia mult timp. Asa ca m-am gandit sa adaug aceasta reteta rapida si cu putina imaginatie si fantezie il poti orna dupa gustul si placul fiecaruia.
Retete asemanatoare |
|||
![]() |
Tort cu fructe Daniela6 oua, 350g zahar, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri ulei, un praf... |
![]() |
Blat de tort4 oua, 8 linguri zahar, 100 ml apa, 6 linguri faina, 50 ml ulei, 2... |