Retete

  • Ciorba de fasole verde


    Curatam fasolea de capete si de codite, se rupe bucati mari de 3—4 cm, se spala cu apa rece si se pune la fiert cu apa care clocotesti. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora, dupa care se adauga... »


  • Supa de gulii cu galuste de ficat


    Curatam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase. O data cu supa se pune la fiert un buchet format din patrunjel verde, o... »


  • Supa de mazare uscata


    Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimensiunea unei nuci, 2 catei de usturoi si o... »


  • Supa crema de linte


    Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se... »


  • Supa de rosii cu galuste


    Se oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele din conserva. Pupla de rosii se pune in strecuratoare si piseaza pana... »


    Supa de rosii cu galuste
  • Supa simpla cu unt


    Se pune la fiert apa, impreuna cu untul, sarea, putin piper, usturoiul, foaia de dafin, putin cimbru si patrunjel. Se lasa sa fiarba impreuna timp de 15 minute. Se trece prin sita si se serveste... »


  • Supa crema de linte si crutoane de paine


    Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita si se subtiaza cat e nevoie cu apa in care au fiert. Se adauga apoi... »


  • Supa de rosii


    Aceasta supa este preferata noastra pe timp de vara, servita rece cu multa verdeata proaspat taiata. Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec... »


    Supa de rosii
  • Supa crema de ceapa


    Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa... »


    Supa crema de ceapa
  • Supa de linte


    Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit... »


  • Supa de ciuperci in paine


    1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2 cm. 2. Se ung chiflele cu ulei, la exterior, si... »


  • Supa cu usturoi


    Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de piper. Feliile subtiri de piine se taie in patratele mici, se acopera cu... »


  • Supa de mazare galbena


    Se alege mazarea de gunoaie. Am spalat-o in 7-8 ape si am pus-o la fiert cu usturoiul taiat mare si foaia de dafin. Pana fierbe mazarea acolo in treaba ei, punem citeva linguri de ulei intr-o... »


    Supa de mazare galbena
  • Supa crema de cartofi


    Curatam si taiem ceapa marunt si o prajim intr-o oala, in cele 2 linguri de unt, pana devine transparenta. Adaugam supa de gaina,cimbrul si cartofii curatati si taiati cubulete. Lasam sa fiarba la... »


    Supa crema de cartofi
  • Supa-crema de rosii coapte


    Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Rosiile, ardeii si ceapa se aranjeaza cu pielita in sus intr-o tava. Se amesteca usturoiul dat pe razatoare sau taiat marunt (cum preferati), sarea,... »


    Supa-crema de rosii coapte
  • Ciorba de burta a la francaise


    Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune... »


  • Ciorba de carne afumata cu fasole boabe


    Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piarda mirosul de fum. Se da fasolea in clocot, se... »


  • Ciorba de burta


    Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune... »


  • Ciorba de carne afumata cu fasole boabe


    Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece cateva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piarda mirosul de fum. Se da fasolea in clocot, se... »


  • Ciorba de burta a' la francaise


    Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda