Retete
-
Morcovul si ceapa se taie felii, apoi se pun intr-un vas impreuna cu vinul spumant, cimbrul si frunza de dafin. Se adauga fileul de vita si se lasa la marinat cel putin 12 ore. Marinata se... »
-
Am găsit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a împăca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvăluie în povestea de faţă. Care poveste ne duce... »
-
O reţetă simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci!Ingrediente:200 grame ciocolată;20 grame unt;20 grame coniac;200 grame friscă;4 ouă;5... »
-
Nu este foarte greu sa faci ceva gustos care sa aiba calorii foarte putine, daca la mijloc este o reteta speciala, cum este acest Tiramisu. Din ingrediente rezulta patru portii, fiecare avand doar... »
-
Este un desert englezesc, preparat pentru Regina Victoria. Este simplu, elegant si foarte gustos. Se spune ca era desertul preferat al reginei Victoria si al printesei Diana.Ingrediente:Pentru... »
-
Te sfatuiesc sa cumperi doar pulpe de rata, daca gasesti, dar merge la fel de bine si rata intreaga. Ingrediente: carne de rata circa 1,5 kilograme, 750-800 de grame de caise uscate, un pahar de... »
-
Prajiturile care contin cartofi sunt printre cele mai fine dulciuri. Ingrediente: 500 de grame de cartofi albi, 5 oua, 250 de grame de zahar pudra, 200 de grame de nuci, 100 de grame de stafide,... »
-
O prajitura foarte neagra, foarte dulce, foarte ispititoare. Ca sa fie perfecta ai nevoie de forme pentru copt in forma de inima. Daca nu le ai, coace prajitura intr-o forma clasica, apoi folosind... »
-
Inventat pe la 1830 de un cofetar (pe numele lui Franz Sacher) din Viena, reteta a fost tinuta mai bine de un deceniu secreta. Se spune ca este cel mai bun tort din lume. Secretul? Un blat special,... »
-
Un desert usor, dar foarte elegant. Aroma fermecatoare de portocala ii va cuceri pe mesenii tai. Ingredientele sunt pentru sase portii generoase.Ingrediente: opt portocale, 150 grame zahar pudra,... »
-
Este genul de desert pe care daca il faci o data, devine favoritul familiei.Ingrediente: sase-opt mere mari, 50 grame unt, sase linguri zahar, scortisoara, gem de caise, doua linguri cu nuca... »
-
Cremos, lejer si proaspat, Tiramisu este un desert italian care a cucerit lumea. Originea prajiturii si numele sunt inca un subiect de controversa si disputate de cateva regiuni din Italia.... »
-
Este reteta clasica, simpla, a prajiturii. De data aceasta clasic insemna savuros si elegant. Reteta are ingrediente pentru patru portii.Ingrediente:12 -16 piscoturi, 150 grame branza marcarpone... »
-
Savoarea unui Tiramisu, dar intr-o alta prezentare, si cu alte ingrediente in plus. Reteta este pentru sase portii.Ingrediente: Noua oua, 10 linguri de zahar, trei linguri de cacao, o lingura de... »
-
Evident, exista si o varianta de sufle cu ciocolata! Ingrediente: cinci oua mari, plus inca trei albusuri, un praf de sare, sase linguri de zahar pudra, doua linguri de faina, 250 ml lapte, 100... »
-
Numele este pe deplin justificat. Este un tort minunat, usor de facut, elegant si foarte gustos.Ingrediente: - un litru de lapte, - 14 oua, opt linguri de zahar, - plus inca zece linguri (pentru... »
-
Un tort foarte elegant si foarte gustos. Rafinat si, culmea, incredibil de usor de facut. De unde concluzia ca lucrurile bune nu sunt neaparat complicate!Ingrediente: opt linguri de cacao, 10... »
-
Este si cel mai gustos, dar si cel mai usor de servit. Nu sunt niciodata mai mult de doua tacamuri aduse pentru el. Nu-ti ramane decat sa-l savurezi linistita. Cand ai terminat si cu el, ai trecut... »
-
O combinatie intre un blat si cereale crocante. Totul cu savoare de ciocolata si nuci. Ingredientele sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz.Ingrediente: Pentru blat: 250 grame de unt, sase... »
-
Din aceasta colectie de retete nu putea sa lipseasca spuma de ciocolata. Cea de mai jos este una dintre cele mai bune, dupa parerea mea. Astept si parerile voastre.Ingrediente: 200 grame ciocolata... »