Retete

  • Peste inabusit


    Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rand, se toarna apa in asa fel ca... »


  • crap cu legume


    se pun legumele la fiert cu sare si pestele la fel cand sau fiert se pun pe platou si se orneaza cu lamaie si cu patrunjel verde.pofta buna »


  • peste pescaresc


    pestele curatat se taie in bucati de 4-5 cm,care se trec usor prin faina.uleiul se pune intr-o cratita si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste.se prajesc 2-3 min.pe fiecare parte apoi se... »


  • Prăjiturele cu unt de arahide


    Sunt uşor de preparat, nu ai nevoie de o listă interminabilă de ingrediente şi sunt perfecte ca desert pentru toată familia. Ingrediente1/2 cană zahăr brun1/2... »


    Prăjiturele cu unt de arahide
  • Mancaruri de sarbatoare, cu peste


    La sfarsitul acestei saptamani o sarbatoare mare te indeamna sa mananci peste pe saturate. Duminica 28 martie sunt Floriile, sau Intrarea lui Iisus in Ierusalim. Zi de mare bucurie la inceputul... »


    Mancaruri de sarbatoare, cu peste
  • Piftie de crap


    Trebuie sa incerci aceasta reteta veche, lipoveneasca. Pe langa faptul ca este usor de facut este un fel de mancare foarte elegant.Ingrediente: 1 kilogram de peste, de prefarat intreg, doi morcovi,... »


    Piftie de crap
  • Retete manastiresti de post, cu peste


    Postul Craciunului este impanat cu zile in care se poate manca peste pe saturate. Asa ca, in toate zilele de sambata si duminica, poti pregati celor dragi peste, in fel si chip. Singurul canon care... »


    Retete manastiresti de post, cu peste
  • Peste cu vin si masline


    Poti folosi orice fel de peste, dar cel mai bine se potriveste un peste mai gras, fie de apa dulce, fie oceanic. Cantitatile sunt pentru patru portii.Ingrediente: 800 grame peste (stavrid,... »


    Peste cu vin si masline
  • crap cu sos


    Un mod extrem de usor de a prepara pestele. Este o reteta care se preteaza excelent la crap.Ingrediente: un crap de 750 de grame – un kilogram, ulei, doua cepe albe, mari, 4-5 catei usturoi,... »


    Crap cu sos
  • Retete traditionale cu peste, din Delta Dunarii


    Bucatari talentati s-au intrecut in luna octombrie in cadrul festivalului de arta culinara "D-ale Gurii Dunarii", care a avut loc in localitatea Uzlina, din Delta Dunarii. Participantii,... »


    Retete traditionale cu peste, din Delta Dunarii
  • Peste cu ciuperci si sos de iaurt


    Foarte usor de preparat va fi pe placul tuturor. Ingrediente: patru bucati de file de peste (salau, merlucius, crap), de 150-200 de grame fiecare, patru cartofi potriviti, 200 de grame de ciuperci,... »


    Peste cu ciuperci si sos de iaurt
  • Banane coapte


    Un desert surprinzator! Daca nu ma crezi, incearca si spune-mi ce parere ai!Ingrediente: -doua banane pentru fiecare portie, -200 de grame de smantana, -trei linguri de zahar brun, -coaja si sucul... »


    Banane coapte
  • Caltabosi moldovenesti


    Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai mofturosi nu o vor refuza. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton... »


    Caltabosi moldovenesti
  • Toba ardeleneasca


    Iata cum poti prepara "altfel" celebra toba, pentru a primi numai laude. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si... »


    Toba ardeleneasca
  • Retete speciale de Paste


    Pentru ca dupa noaptea de Inviere si dupa cel mai lung post al anului veti dori sa mancati ceva deosebit dar si traditional, noi incercam sa va sugeram cateva retete utile in gospodarie. Ele vor fi... »


    Retete speciale de Paste
  • Ciorba de peste norvegiana


    Stiu ca, in general, pe masa de Paste la capitolul ciorba trebuie sa troneze ciorba de miel. Insa, se stie foarte bine, ca nu toata lumea agreeaza carnea de miel, de aceea, in ceea ce urmeaza, voi... »


    Ciorba de peste norvegiana
  • Supa de peste


    Curatam pestele cu atentie, se despica la sira spinarii, iar capul, coada, sira spinarii se fierb in apa sarata timp de 1 ora si jumatate. Adaugam o ceapa rosie taiata rondele, iar dupa inca o... »


  • Supa de peste


    Pestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file, se fierb pentru a prepara baza ciorbei de peste. Pestele file se pune in... »


  • Mere coapte


    Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura cu zahar, peste care se pune putin unt. Se unge... »


  • Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)


    Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda