Retete

  • Friptura de vita la tava


    Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet). Intr-o... »


  • Sarmale in foi de varza


    Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea... »


  • Zacusca de gogosari cu vinete


    Vinetele se coc, se curata si se toaca. Gogosarii se spala, se curata de cotoare si seminte si se dau prin masina de tocat (cruzi). Se amestecã intr-o cratita vinetele, gogosarii, uleiul,... »


  • Iahnie de fasole


    Fasolea se pune la muiat in apa fara sare cu o seara inainte de a fi pregatita. Se schimba apa de 2 ori. Se pune la fiert impreuna cu 2 morcovi si 2 cepe rase pe mare si caliti in ulei.  Se... »


  • Friptură de iepure


    Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rind de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea... »


  • Gulaş unguresc


    Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite (ca pentru o tocana obisnuita), se pipereaza. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute. Se pune untul... »


  • Ciuperci cu maioneza


    Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine,... »


  • Castraveciori bulgaresti


    Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi feliati, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, telina, usturoi...; Se fierb... »


  • CIUPERCI CU MAIONEZA


    Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita,impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine,apoi... »


  • Limba cu masline si sos de vin


    Limba se tine in apa rece 1-2 ore inainte de a se incepe prepararea, pentru a-i scoate tot singele. Se pune apoi la fiert in apa fierbinte cu sare. In timpul fiertului se incearca si cind pielita... »


  • Cartofi umpluti cu ciuperci


    Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita. In timp ce... »


  • Chiftelute marinate


    Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si... »


  • Caracatita in vin


    Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecind constant. Se adauga ceapa, sarea, dafinul si vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasa 15... »


  • rata cu varza dulce si curry la cuptor


    se pune ulei (intr-o tigaie pe aragaz) odata cu ceapa tocata marunt si cu gogosarul taiat fidelute; se calesc un pic. rata se taie bucatele mai mici, se pune in tigaie si se rumeneste un pic... »


  • Carne de vita cu legume la cuptor


    Se prajeste costita intr-o cratita mare, rezistenta la foc, pana incepe sa se topeasca grasimea. Intre timp se pipereaza carnea de vita. Se adauga uleiul in cratita si se rumeneste carnea de vita... »


  • File de vita marinat in vin spumant


    Morcovul si ceapa se taie felii, apoi se pun intr-un vas impreuna cu vinul spumant, cimbrul si frunza de dafin. Se adauga fileul de vita si se lasa la marinat cel putin 12 ore. Marinata se... »


  • Friptura de ied


    Pulpa se freaca cu mustar, se aseaza in tava, se adauga piper, sare, boia dulce, busuioc, foi de dafin, ulei, zahar. Se adauga vin si apa. Se lasa la cuptor 60'. »


  • peste pescaresc


    pestele curatat se taie in bucati de 4-5 cm,care se trec usor prin faina.uleiul se pune intr-o cratita si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste.se prajesc 2-3 min.pe fiecare parte apoi se... »


  • Zacuscă de peşte


    Dacă ţii post, o reţetă cu peşte este perfectă pentru zilele în care acesta poate fi consumat. Îţi prezentăm zacusca de peşte, o... »


    Zacuscă de peşte
  • Tocană de viţel cu arpagic murat


    Mâncarea de faţă e cumva aşa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulaş austriac simplificat. E dulce-acrişoară şi foarte aromată, graţie... »


    Tocană de viţel cu arpagic murat
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda