Retete

  • Budinca de macaroane


    Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Separat se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, smintina, macaroanele, cascavalul si sunca taiate... »


  • Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)


    Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert, carnea se scoate si dupa ce s-a racit se taie bucatele mici. Dupa ce au... »


  • Budinca de taitei cu brinza si salam


    Se fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr. unt, faina si lapte cu brinza rasa, galbenusurile si... »


  • Gniochi (crochete de cartofi)


    Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri si faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si... »


  • Spaghetti Alla Carbonara


    Se taie pieptul de porc felii de aprox. 1/2 cm si se prajesc intr-o tigaie, impreuna cu cateva linguri de ulei si catelul de usturoi (care trebuie scos de indata ce capata o culoare maronie).... »


  • Piroge cu sunca


    Aluatul se intinde de o grosime de 1/2 cm. sub forma rorunda. Tava se clateste cu apa rece si se aseaza aluatul, iar marginile aluatului se ung cu ou batut. Sunca, brinza, orezul, mustarul,... »


  • Carbonara Italiana!


    Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui; intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte). Se bat galbenusurile cu... »


  • Paste cu sos alb


    Se fierb spaghetele, se strecoara si se dau in jet de apa rece. Se pune untul sau margarina intr-o tigaie, smantana lichida, branza topita si cascavalul vegetal ras. Dupa obtinerea sosului, se... »


  • Paste (Gobbetti) cu costita si mazare


    Costita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai în cazul în care costita e foarte slaba. Cînd aceasta este prajita, se adauga mazarea si se mai lasa 2-3 minute pe... »


  • Paste(Gobetti) cu costita si mazare


    Costita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai in cazul in care costita e foarte slaba. Cind aceasta este prajita, se adauga mazarea si se mai lasa 2-3 minute pe... »


  • Spaghete cu oua pentru 2 persoane


    Se fierb cele 200g spaghete in apa cu sare, eventual o lingura ulei de gatit (sa nu se lipeasca intre ele). Separat intr-o tigaie se prajeste putin baconul. Se bat bine cele doua oua cu putina... »


  • Spaghete carbonara (USCATA)


    Se pun pastele la fiert intr-o olicica cu apa clocotind, in apa adaugati putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele intre ele, luati ceapa tocati-o marunt,manceta sa taie fasii mici,se da... »


  • Cuiburi de spaghetti crocante


    Amestecam toate ingredientele in afara de spaghetti si ulei. Spaghetele fierte si scurse, le tavalim prin maglavaisul obtinut, formam cuiburi (in reteta original scria sa se taie spaghetele cu... »


  • Macaroane gratinate


    Se fierb macaroanele intr-un vas descoperit cca 20 minute, se scurg si se amesteca fierbinti cu un sos preparat dupa cum urmeaza: din unt, faina si lapte se face un sos alb care se amesteca cu... »


  • Lasagne delicioase cu ciuperci


    Se curata telina si ciupercile(daca sunt proaspete),se taie cubulete. Se pune o cratita pe foc cu un pic de ulei,se adauga telina si un pic de sare,sa lase zeama. Se caleste un pic,eventual se... »


  • Ciuperci a la grec


    Curatam ciupercile de partea tare care a stat in parnint si se spala in mai multe ape, dupa ce s-au separat de codite. Cozile de ciuperci se spala, se toaca marunt, se amesteca cu galbenusul de ou... »


  • Ciuperci in aluat


    Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o jumatate de ora. intre timp, se prepara un sote de ciuperci, condimentat... »


  • Parjoale de ciuperci


    Alegeti ciuperci tinere, albe, spalati-le foarte bine in apa rece si treceti-le prin masina de tocat cu picioruse cu tot, impreuna cu ceapa, miezul de paine muiat in apa rece si stors foarte bine.... »


  • Ciuperci cu smantana


    Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie, pe foc mic, in lichidul lasat de ele. Cand... »


  • Drob de ciuperci


    Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase. Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron. Separat, intr-un vas de teflon, caliti ceapa in... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda