Retete

  • Orez cu fructe


    Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti sa fiarba laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie, despicat in lung.... »


  • Budinca de gris cu fructe


    Se unge o forma de chec si se presara cu zahar. Se da in fiert laptele cu zahar vanilat, se adauga grisul si se fierbe. Se toarna apoi intr-un castron si se amesteca cu stafidele, fructele glasate... »


  • Clatite aromate


    Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu brinza de vaci si frisca batuta. Ouale intregi se... »


  • Surpriza de gris


    Se pun fructele uscate la inmuiat in apa, cit sa le acopere cu mierea si zaharul vanilat; se lasa 20 minute. Se pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se toarna grisul in ploaie, se amesteca... »


  • Budinca de smintina cu vanilie


    Se freaca 6 galbenusuri cu 100 gr. zahar si »


  • Budinca de gris cu vin


    Se pune la fiert apa cu vinul, zaharul si vanilia. Cind da in clocot se adauga grisul presarat si se amesteca mereu pina fierbe. Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile pe rind cite unul... »


  • Supa crema de ciuperci


    Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu apa si sarea la foc, iar cind totul este foarte bine fiert, se strecoara. Intr-o tigaie se topesc 3/4 din cantitatea de unt, se presara faina, se... »


  • Budinca de mere cu vanilie


    Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu seminte si se da la cuptor lasind pina cind merele sint aproape coapte.... »


  • Budinca de visine cu vanilie


    Dupa ce li se scot simburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile pe rind, zaharul, pesmetul, vanilia, migdalele sau alunele... »


  • Budinca de taitei


    Se fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se rastoarna intr-un vas uns si presarat cu pesmet si se dau la cuptor la... »


  • Budinca de gris


    Se fierbe grisul in lapte si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu galbenusul frecat cu zaharul, albusul batut spuma si coaja de lamiie rasa. Se toarna in forma unsa cu unt si se fierbe la... »


  • Budinca de lamiie


    Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si putina sare, se adauga faina, coaja si zeama de lamiie. La sfirsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma, se toarna compozitia... »


  • Budinca de malai cu mere


    Se da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la rece. Separat se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, malaiul... »


  • Budinca de macaroane


    Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun macaroanele intregi, sau rupte in bucati si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, punandu-se intr-o... »


    Budinca de macaroane
  • Budinca de lamaie


    Galbenusurile se freaca impreuna cu 150 gr zahar, coaja rasa de lamaie si putina zeama de lamaie. Se adauga apoi stafidele spalate, fructele confiate maruntite si albusurile batute cu restul de... »


  • Supa de ciuperci


    Se alege cam o farfurie plina cu ciuperci tinere, adica inca inchise, si foarte proaspete. Se spala bine, se curata si se taie in felii potrivite. Ca sa ramana albe, pe masura ce sunt curatate, se... »


  • Budinca de orez cu mere


    Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un alt vas se freaca untul impreuna cu galbenusurile... »


  • Supa ardeleneasca de morcovi cu ciolan afumat


    Se spala ciolanul afumat si se pune la fiert in apa rece cu sare timp de 30 min se spumeaza si se adauga ceapa,telina albitura intregi crestate si morcovul tocat cubulete si se fierb impreuna inca... »


  • Budinca de gris cu ciocolata


    Laptele impreuna cu zaharul se pun la fiert si se adauga apoi grisul in ploaie. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se incorporeaza apoi unul cate unul galbenusurile, ciocolata rasa, zaharul... »


  • Budinca de taitei cu dulceata de fructe


    Taiteii se fierb in lapte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se adauga galbenusurile, nucile... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda