Retete

  • Mere in coca de clatite


    Se curata merele de coaja si de mijlocul cu seminte. Se stropesc rondelele cu rom. Intr-un vas se pun 4-5 linguri cu lapte (circa 75 ml), untul si galbenusul; se amesteca, apoi se pune faina, se... »


    Mere in coca de clatite
  • Coronita cu mac


    1. Despre prepararea aluatului nu prea am multe de spus, am aruncat ingredientele in masina in acesta ordine: 1.1 laptele incalzit la 40 de grade C 1.2 galbenusurile si oul intreg batute putin... »


    Coronita cu mac
  • Placinta medievala


    Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra... »


  • Painici cu dovlecei si morcovi


    Se lichefiaza drojdia cu 2 lingurite de zahar, apoi se adauga putin lapte caldut. Se lasa la dospit 10 min. Apoi se adauga peste faina impreuna cu legumele rase, restul de lapte (caldut) in care... »


    Painici cu dovlecei si morcovi
  • Strudel de fructe


    Se face o coca moale adaugand un paharel de apa. Se lasa 1 ora. Se intinde foaie, se unge cu untul amestecat cu putina faina, se impatureste. Se umplu foile cu fructe calite in prealabil cu... »


  • Branzoaice


    Dupa ce cantariti faina o cerneti in castron. Apoi, intr-un pahar mai mare desfacem (faramitam) cele 2 cuburi de drojdie, punem o lingura din cantitatea de zahar si 2 linguri de lapte cald, apoi... »


    Branzoaice
  • Blat de tort


    Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt. Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care,... »


    Blat de tort
  • Salzburger Nockerl


    Se bat trei albusuri cu un pic de sare. Pe la jumatatea procesului se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana ce spuma devine tare. La galbenusuri ase adauga 1 lingura rasa de faina. Crema de... »


    Salzburger Nockerl
  • Spuma de lapte


    Se freaca intr-un vas galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Se pune vasul in bain-marie si se bate compozitia cu telul pana devine cremoasa. Se... »


  • Tiramisu


    Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta... »


    Tiramisu
  • Spuma de lamaie


    Coaja de lamaie rasa impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile se freaca pe bain-marie pana cand devin ca o crema. Se lasa apoi sa se raceasca si se amesteca cu albusurile batute spuma. »


  • Spuma de ciocolata in straturi


    Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar. Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata,... »


  • Mousse au chocolat (mousse de ciocolata)


    1. Taiati ciocolata in bucati mici. 2. Puneti la incalzit laptele. Retrageti-l de pe foc cand devine fierbinte si adaugati ciocolata. 3. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand se topeste... »


  • Sos de vanilie cu faina


    Se pune la fiert laptele cu vanilia. Cind incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecind continuu. Se pune din nou la... »


  • Mousse de banane pentru copii


    Se fierb bananele cu zaharul si apa si sucul de lamaie. Se pune amestecul in mixer si apoi se strecoara. Se amesteca galbenusurile cu mixerul pana se albesc si se adauga la crema de banane... »


  • Mousselina de caise


    Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit. Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Apoi peste ele se toarna... »


     Mousselina de caise
  • Chec cu nesquik


    - se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, intr-un castron de sticla ( preferabil) - separat se bat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat -... »


    Chec cu nesquik
  • Chec a la Salmida


    Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare. Se lasa cateva... »


    Chec a la Salmida
  • Chec - rulada


    CHECUL Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie. Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data, apoi migdale macinate,... »


    Chec - rulada
  • Chec defraga


    Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de la o lamaie si continuam sa mixam pana devin ca... »


    Chec defraga
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda