Retete
-
Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun... »
-
Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul... »
-
Se aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre felii si bucati de hrean. Se face o saramura obisnuita si se toarna rece... »
-
Se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul. Se face o scobitura in cotor cu varful cutitului, necesara sa cuprinda cate o lingurita... »
-
Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boabe de piper si catei de usturoi. Se pun intre... »
-
Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu saramura pregatita cu 40 gr de sare la litrul de... »
-
Intai spalam un borcan de 5 l sau doua borcane de 2,7 l. Inlaturand cocenele, dam pe rindea 5 kg de varza curatata, cu capatana tare, obtinand fire de 1,5 mm. Presaram 100 g de sare, 1 lingurita de... »
-
Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine 600 gr de castraveti mijlocii, tari, 200 gr ardei gras verde, 100 gr... »
-
Intai fierbem 1 litru de apa, adaugam o lingura de sare, apoi lasam sa se raceasca.
Dam pe razatoare 1 kg de varza rosie, obtinand felii cu grosimea de aprox. 1 cm. Presaram 1 lingurita cu varf... »
-
Ardeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu grija, apoi spalandu-i foarte bine, ii punem intregi in borcan. Umplem... »
-
Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece .
Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm.
Se ia un borcan mare si se pune pe fund un rand de... »
-
Intr-un borcan de 5 l se aseaza gogonelele si se pune apa peste ele cat sa ajunga la buza borcanului.
Se rastoarna apa intr-o cratita si se adauga 1 cana cu zahar (cana e cam de 300 ml pana in... »
-
Cantitatile le fac totdeauna dupa ochi.
Ca si condimente de amestecat cu varza este cimbru si un strop de amestec de frunze uscate de oregano si busuioc, mai puneam bucati de tulpini de marar, din... »
-
Spalati bine gogonelele. Aruncati-le pe cele lovite sau stricate.
Cur??a?i morcovii ?i usturoiul.
Taiati morcovii ronsele de 4-5 milimetri.
Curatati hreanul si taiati-l in 4,... »