Retete
-
Hreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare. Se foloseste la rasol, salata de sfecla rosie etc »
-
Toate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea, foile de dafin, piperul si cu apa la un litru de otet 1 1/2 apa. Cind... »
-
Daca urmezi instructiunile mele iti va iesi un sandvici sanatos si foarte rapid. Ungem feliile cu unt si separat intr-un castron punem morcovul, dovlecelul, telemeau si maioneza intr-un castron si... »
-
Se fierb ouale, se decojesc, se taie in lung si se asaza intr-un vas incasabil, cu galbenusurile in sus, se presara sare si hrean ras pe razatoarea mica, se toarna smantana in care s-a amestecat... »
-
Sunca se taie felii nu prea groase. Sfecla se spala foarte bine, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Hreanul se curata, se rade prin razatoarea cu dintii mici si se amesteca cu sfecla. Se... »
-
Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se scurg de apa. Hreanul se da pe cea mai mica... »
-
Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se fierbe la foc mic intr-un vas descoperit, pana cand limba... »
-
Carnea de vaca se taie in portii potrivite, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Macaroanele se fierb in apa cu sare, apoi se lasa sa se racesca. Sunca se taie Juliene si... »
-
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se stropeste cu lichiorul de anason. Invelita... »
-
Decojeste ouale, taie cubulete albusurile si piseaza galbenusurile cu furculita, dupa care adauga totul in sosul Remoulade, impreuna cu 100 g de cascaval ras. Daca sosul nu este destul de... »
-
Carnea se taie in felii potrivite ca grosime, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit. Se sareaza fiecare bucata de carne si se unge cu mustar picant sau cu mustar cu hrean. Pe feliile astfel... »
-
Crema de cascaval se freaca pana devine o spuma, cu hrean, mar, sare si piper. Captusim o tava rotunda sau lunguiata cu frunze de salata si aranjam deasupra ruladele de sunca umplute cu compozitia... »
-
Margarina se freaca cu sare si piper, se adauga ceapa rasa, patrunjelul tocat marunt si mustarul cu hrean. Parizerul si ardeiul verde se taie in cuburi mici, impreuna cu smantana se amesteca cu... »
-
Se mixeaza somonul taiat marunt impreuna cu sucul si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza.
Se adauga untul inmuiat si usturoiul zdrobit si se mai mixeaza 30 sec.
Se adauga amestecand smantana,... »
-
Se fierb ouale tari (7 minute) si se decojesc. 5 dintre oua se taie in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. La celelalte doua li se taie un capacel si se scoate galbenusul. Se amesteca... »
-
Se bate pieptul de pui(ca pentru snitel si se sareaza)dupa care se intinde si se pune cascavalul taiat felii subtiri, carnea tocata pe mijloc, sfecla rosie amestecata cu hreanul si feliutele de... »
-
Se fierb legumele si cartofii. Toate elementele se taie ca fideaua si se amesteca. Sosul se prepara separat si se toarna peste salata »
-
Ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul pina la galbenus. Se scoate incet galbenusul (astfel ca albusul sa ramina intreg), se freaca cu untul,... »
-
Se curata hreanul si se da pe razatoarea mica, in loc bine ventilat si aerisit.
Se adauga putin otet, zaharul, smantana, sare si se amesteca bine. »
-
Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust. »